Compania de Drumuri nu ştie unde să amplaseze benzinăriile pe autostrăzi. Cât ne costă analiza

14 Apr 2015
Compania de Drumuri nu ştie unde să amplaseze benzinăriile pe autostrăzi. Cât ne costă analiza
CNADNR se pregăteşte să plătească 252.502 de euro, bani de la buget, pentru ca să i se spună unde să aşeze benzinăriile pe autostrăzi. Cele două licitaţii sunt în proces de derulare.

Astfel, pe 21 ianuarie, CNADNR anunţa că oferă 126.251 de euro pentru un contract de servicii de consultanţă (asistenţă tehnică, financiară şi juridică) “având ca obiect realizarea SF de Fundamentare a Deciziei de Concesionare a Spaţiilor de Servicii aflate pe tronsoanele de auotstradă componente ale Axei prioritare TEN T 7 (Nădlac - Sibiu – Piteşti)”.

Câştigătorul licitaţiei trebuie să recomande Companiei de Drumuri cum să împartă loturile de pe autostrăzi pentru anplasarea spaţiilor de servicii. Problema este că, pentru tronsoanele de autostradă prevăzute în contract, toate finanţate prin POS-T, locul acestor spaţii este recomandat încă din faza de proiectare a autostrăzii.

În aceeaşi zi, CNADNR a lansat şi o a doua licitaţie, de această dată pentru atostrada Cernavodă – Constanţa, varianta de ocolire Constanţa, autostrada Transilvania şi autostrada Bucureşti – Ploieşti. Valoarea contractului este aceeaşi - 126.251 de euro, sursa de finanţare fiind tot bugetul de stat.
Cum pentru aceste tronsoane o parte din spaţiile servicii au fost deja realizate, CNADNR precizează că, în schimbul banilor, să se analizeze dacă acestea îşi “îndeplinesc menirea”.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră