La începutul lui septembrie va fi inaugurat Comandamentul NATO de la București

26 Aug 2015
La începutul lui septembrie va fi inaugurat Comandamentul NATO de la București
Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat miercuri, în Poligonul Smârdan din județul Galați, că, pe data de 3 septembrie, vor fi inaugurate simultan, în toate cele șase state de pe granița de est a Uniunii Europene, comandamentele de tip NFIU - unitate de integrare a forțelor - inclusiv la București.

"Pe data de 3 septembrie, vom inaugura simultan, la ora 11,00, în toate cele șase state de pe granița de est a Uniunii Europene, comandamentele de tip NFIU, ocazie cu care se va ridica drapelul NATO și va fi inaugurat Comandamentul NATO care va funcționa la noi, la București", a spus Dușa, citat de Agerpres.

Sediul NATO din Bucureşti va avea 42 de angajaţi, dintre care 27 provin din Armata Română, iar ceilalţi din alte ţări NATO. Printre statele care şi-au desemnat deja reprezentanţii se numără SUA, Turcia, Spania, Portugalia şi Bulgaria.

Principalul rol al NFIU (NATO Force Integration Unit) va fi să coordoneze tranzitul trupelor din Forţa de Răspuns a NATO (NRF). Cea mai rapidă componentă a acesteia, “Spearhead Force”, va fi aptă să ajungă la frontiera de est a României în 48 de ore.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră