Colonel „Fane“ de la STS, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

29 Dec 2015 | scris de Mara Răducanu
Colonel „Fane“ de la  STS, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

În rechizitoriul întocmit, procurorii militari au reținut următoarea stare de fapt: "La data de 08 decembrie 2015, inculpatul Enache Ștefan a pretins de la o persoană o sumă de peste 10.000 euro, în scopul de interveni pe lângă directorul Regiei Autonome - Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, asupra căruia a dat asigurări că are influență, pentru ca acesta din urmă să le asigure celor doi adjudecarea, la o licitație, a unui imobil din municipiul București, la un preț mult subevaluat.

Imobilul astfel achiziționat urma să fie valorificat ulterior, iar profitul să fie împărțit între inculpat și persoana respectivă. Ulterior, în data de 10 decembrie 2015, inculpatul Enache Ștefan a pretins și în ziua de 14 decembrie 2015 a primit suma de 30.000 euro, de la un intermediar, indicat pentru a asigura achiziționarea a două imobile, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante".

De ce este acuzat colonelul 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Militar București, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.  Potrivit profit.ro, colonelul STS prins în flagrant primind mită pentru o intervenție la RA-APPS era unul din ofițerii detașați la Palatul Victoria pentru a asigura securizarea ședințelor de Guvern, având sarcina de înregistra discuțiile și de a împiedica prin bruiaj interceptarea lor.

Ofițerul respectiv asista aproape la toate ședințele de guvern, fiind responsabil cu bruiajul telefoanelor și cu blocarea oricărei eventuale încercări de interceptare a discuțiilor din Guvern. De asemenea, ofițerul a înregistrat în ultimii ani discuțiile premierului și miniștrilor, pentru a fi arhivate ulterior ca stenograme ale ședințelor. Potrivit unor surse guvernamentale, ofițerul STS arestat fusese detașat cu această misiune la Guvern de mai mulți ani, fiind martor la instalarea și plecarea de la Palatul Victoria a câtorva cabinete.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră