#COLECTIV. Comemorare la 3 luni de la tragedie

30 Ian 2016 | scris de Veronica Micu
#COLECTIV. Comemorare la 3 luni de la tragedie

Comunitatea "Împreună Rezistăm", care a sprijinit victimele în această perioadă, organizează, în această după-amiază, de la ora 14:00, un eveniment de comemorare în fața clubului.

Organizatorii evenimentului au fost şi ieri în faţa clubului unde au găsit puţine lumânări aprinse pentru victimele incendiului.

"Azi nu am numărat mai mult de 10 lumânări. Aşa de pustiu era şi e la ‪‎Colectiv‬. Aşa că poate maine (n.r. - sâmbătă) vă faceţi curaj cât mai mulţi şi veniţi cu flori şi multe lumânări. La ora 14 fix, ne vedem la Colectiv. Pentru că mâine se împlinesc 3 luni de când ei au plecat (iar noi am rămas). Hai să nu uităm (de) Colectiv", îndeamnă organizatorii evenimentului de comemorare de azi pe pagina de Facebook #ÎmpreunăRezistăm.

colectiv2

colectiv1

colectiv3

Citeşte şi

Mesajul unei supraviețuitoare din Colectiv: "Totul este un fals. Nu există niciun plan de sprijinire a victimelor!"

Un “satanist” din #Colectiv, scrisoare către statul român: „Ti-am cerut demisia de zeci de ori pt gafele pe care le faci, dar tu tot acolo esti”

Tragedia din Colectiv, documentar pe Discovery #Colectiv

# colectiv. Cine şi unde s-a greşit în tragedia din clubul Colectiv? Un senator ALDE propune anchetarea ipotezelor „criminale“

Marș de amploare în memoria victimelor din Colectiv?

Câteva mii de persoane ar urma să participe, în această seară, la ora 22:30, la marșul "3 luni de la tragedia din Colectiv".

Evenimentul a fost creat pe Facebook.

Astfel, 14.000 de persoane au anunțat că vor participa la acest marș, alte 24.000 sunt interesate, în timp ce 53.000 de internauți au fost invitați.

Evenimentul care ar urma să aibe loc în această seară este o sinteză a ultimelor luni în ceea e privește măsurile luate de autorități, dar și schimbările care au avut loc în politica românească după tragedia din Colectiv.

"La 3 luni de la tragedie ne întâlnim să vedem ce anume s-a schimbat în aceste 3 luni care au trecut. Ce modificări legislative, precum și norme de implementare a legii s-au întâmplat în ultimele 3 luni? Cât de raționale și sustenabile sunt? Ce detalii noi avem de la procurorii care investighează cazul? Ce tool-uri și unelte noi avem acum, comparativ cu acum 3 luni, astfel încât o astfel de tragedie să nu se mai întâmple? Corupția omoară oameni – Indiferența te face complice", este mesajul celor care au creat evenimentul.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră