Codul Fiscal, ADOPTAT în Camera Deputaţilor. TVA scade la 20% de la 1 ianuarie 2016

03 Sep 2015
Codul Fiscal, ADOPTAT în Camera Deputaţilor. TVA scade la 20% de la 1 ianuarie 2016
UPDATE 12:20 - Deputații au adoptat, azi, cu 279 de voturi "pentru" și 8 "împotrivă", proiectul legii Codului Fiscal, Camera Deputaților fiind for decizional. Următorul pas este promulgarea de către preşedintele Klaus Iohannis.
 
S-a convenit reducerea TVA până la 20% de la 1 ianuarie 2016 şi până la 19% de la 1 ianuarie 2017.
 
Taxa pe stâlp va fi eliminată de la 1 ianuarie 2017, cu o excepţie solicitată de ministrul Agriculturii referitoare la construcţiile speciale din agricultură.
 
Supra-acciza va fi eliminată de la 1 ianuarie 2017, plafonarea CAS la 5 venituri medii brute va fi aplicată de la 1 ianuarie 2017, iar reducerea impozitului pe dividende va fi operată de la 1 ianuarie 2017.
........................................................
 
După ce plenul Senatului a adoptat, marţi, proiectul legii Codului Fiscal, reexaminat la solicitarea preşedintelui României, astăzi, este rândul deputaților să decidă în privinţa actului normativ. De la ora 12.00 este programat votul final, ultimul pas pentru ca legea să poată fi trimisă la promulgarea preşedintelui Klaus Iohanins.
 
Ieri, deputații de la comisia pentru buget a adoptat, în unanimitate, amendamentele la Codul fiscal convenite la reuniunea din 27 august a liderilor partidelor politice, introducând reducerea etapizată a TVA – la 20% de la 1 ianuarie 2016 şi 19% de la 1 ianuarie 2017. 
 
Deputaţii din comisie au introdus unele amendamente propuse de Ministerul Finanţelor care corectează erori de scriere ale Codului Fiscal, acordări cu ceea ce a apărut ca legislaţie, după trimiterea în Parlament a Codului sau care armonizează modificările făcute în Senat şi contradicţiile în proiect.
 
Marți, preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că în sesiunea parlamentară ordinară priorităţile coaliţiei de guvernare sunt Codul Fiscal, legea salarizării şi legea bugetului.
 
"Este foarte posibil ca luni să avem un nou Cod Fiscal", a afirmat Dragnea.
 
Politicianul a mai spus că Legea salarizarii va fi analizată de către partidele parlamentare pe modelul Codului Fiscal, urmând să fie adoptată înainte de bugetul pe anul viitor. "Premierul ne-a asigurat că până cel târziu pe 15 noiembrie proiectul de lege pentru bugetul de anul viitor va fi trimis în Parlament, astfel incat sa avem timp să lucram pe el", a precizat Dragnea.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră