Cod Galben de ceaţă în mai multe județe. HARTA ZONELOR AFECTATE

27 Dec 2015 | scris de Veronica M. Florentina
Cod Galben de ceaţă în mai multe județe. HARTA ZONELOR AFECTATE

Potrivit meteorologilor, până la ora 11,00, local în judeţele Caraş-Severin, Bihor şi Hunedoara (inclusiv municipiul Deva) şi drumurile naţionale şi europene aferente se va semnala ceaţă care determină reducerea vizibilităţii local sub 200 m, izolat sub 50 m.

De acelaşi fenomen sunt afectate şi judeţele Cluj, Satu Mare şi Maramureş. În aceste zone avertizarea ANM este valabilă tot până la ora 11,00.

În cursul dimineţii de duminică au mai fost emise atenţionări Cod Galben de ceaţă şi pentru judeţele Harghita, Braşov, Covasna, Alba, Sibiu şi Mureş.

De marţi, vine gerul

În zonele montane din ţară sunt prognozate ninsori începând de marţi, zi pentru care meteorologii au anunţat debutul unei răciri accentuate a vremii.

Schimbări majore în ceea ce priveşte regimul termic vor interveni abia de marţi, când va intra într-un proces de răcire, racire ce va fi semnificativă ziua în regiunile extracarpatice, iar noaptea această răcire se va resimţi la nivelul întregii ţări.

Potrivit meteorologilor, de Revelion, cei care îsi vor petrece sărbătorile la munte şi care vor să schieze vor avea parte de zăpadă.

În zonele montane va fi zăpadă şi asta pentru că în noaptea de 28 spre 29 şi pe parcursul zilei de 29 decembrie în zonele montane, îndeosebi în cele din Carpaţii Orientali şi Meridionali va ninge.

Meteorologii mai spun că cei din Bucureşti şi zonele joase nu vor avea partea de zăpadă în noaptea dintre ani, însă au avertizat că va fi frig.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră