EXCLUSIV. Cum a fost prinsă de DNA avocata clanurilor rivale din Capitală, Cămătaru și Udilă

11 Iun 2015
EXCLUSIV. Cum a fost prinsă de DNA avocata clanurilor rivale din Capitală, Cămătaru și Udilă
Dosarul a pornit, în iunie 2014, de la o declarație a Elisabetei Perețeanu, una dintre cunoștințele lui Sile Cămătaru, care a vorbit cu un bărbat, acasă la acesta, că o avocată i-a cerut interlopului 50.000 de euro. Avocata susținea că are relații cu unii magistrați de la Curtea de Apel București și că îi poate influența astfel încât Vasile Balint, Sile Cămătaru, să nu mai stea după gratii, ci în arest la domiciliu. Bărbatul respectiv era un cunoscător al relațiilor avocatei, care rezolvase un dosar penal al unui prieten de-al său. Femeia, Elisabeta Perețeanu, a devenit colaboratorul DNA în acest dosar. Așa că la următoarea întâlnire a femeii cu același bărbat, s-a deschis din nou discuția despre câți bani le-ar trebui fraților Sile și Nuțu Cămătaru ca să fie puși în libertate. Bărbatul a spus că doar pentru Sile, avocatei i-ar trebui 95.000 de euro. După discuție, bărbatul a sunat-o pe avocată, pentru a stabili o întâlnire.

 

CE SCRIE ÎN REFERATUL DNA

”În data de 04.07.2014 a fost înregistrată în mediu ambiental, la o cafenea din apropierea Spitalului Budimex, întâlnirea dintre colaboratoarea PEREŢEANU ELISABETA, suspectul ZAHARIA CONSTANTIN VALENTIN şi o persoană de sex feminin care s-a recomandat cu apelativul „LUIZA” – „avocata fraţilor CĂMĂTARILOR” (identificată în urma verificărilor ulterioare în persoana suspectei DRAGNE LUIZA-GABRIELA – avocat în cadrul Baroului Bucureşti).

Astfel, în cadrul acestor discuţii DRAGNE LUIZA-GABRIELA i-a spus martorei PEREŢEANU ELISABETA că ea este avocata tuturor Cămătarilor, iar ZAHARIA CONSTANTIN VALENTIN a subliniat că DRAGNE LUIZA GABRIELA este un avocat bun, ea fiind cea care l-a pus în libertate pe SILE şi că acelaşi lucru l-ar putea face şi pentru NUŢU, numai că: „Da’ ăsta nu bagă mâna în buzunar! […] Ăsta nu bagă mâna în buzunar, domnu’ NUŢU!” „Ţine patruzeci de cai acasă, îl costă treizeci… treizeci de mii de euro îl costă pe lună! Întreţinerea şi nu are să dea cincizeci de mii să scape, ă?”.

 

Procurorii au convins un alt cunoscut de-ai avocatei să colaboreze cu ei în această anchetă. Niki Turca Dăscălescu s-a întâlnit, la o cafenea, cu celălalt colaborator al DNA, Elisabeta Perețeanu, cu avocata Luiza Dragne și cu bărbatul care intermediase legătura cu avocata. Niki Turca I-a spus avocatei că el nu are nevoie de un avocat care să îl încurce, ci unul care să se descurce, adică să îi poată spună ce poate face pentru el.

 

CITAT DIN REFERATUL DNA



”La remarca lui TURCA: 'Ideea e să găsim o combinaţie să fie bine.', DRAGNE LUIZA GABRIELA a răspuns 'Ideea e să ai o apărare corespunzătoare.' şi i-a reproşat lui PEREŢEANU ELISABETA faptul că a discutat despre aceleaşi 'combinaţii', chiar cu voce tare. A adăugat şi că degeaba ar avea o 'combinaţie' în dosar la Tribunalul Bucureşti, întrucât dosarul va avea finalitate abia la Curtea de Apel şi că toate activităţile trebuie făcute legal, pentru ca un magistrat să poată să dea o soluţie bazată pe ceva, în condiţţile în care exista o 'combinaţie' sau nu.”

 

Niki Turca a primit asigurări de la avocata Luiza Dragne că are relațiile necesare la nivelul instanțelor, așa că au stabilit ca la următoarea întâlnire să încheie un contract de asistență juridică, pentru a disimula mita pretinsă de avocată. ”Ca urmare a punerii în aplicare a metodelor de supraveghere sau cercetare, sus prezentate, în datele de 15 şi 22.07.2014 respectiv 1.08.2014, au avut loc alte trei întâlniri între colaboratorul TURCA DĂSCĂLESCU LAURENŢIU NIKI şi avocatul DRAGNE LUIZA GABRIELA, rezultând faptul ca avocata respectivă pretinde pentru sine şi alte persoane suma de 200.000 euro (bani ce urmau a fi achitaţi în trei tranşe, respectiv 50.000 de euro, 50.000 de euro şi 100.000 de euro) pentru a interveni la magistratul judecător BURLAN ELENA din cadrul Tribunalului Bucureşti-Secţia I Penală, în scopul pronunţării unei soluţii faborabile colaboratorului TURCA DĂSCĂLESCU LAURENŢIU NIKI în dosarul penal 9571/3/2014 (în care acesta fusese trimis în judecată pentru infracţiunile de înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat).”, se arată în referatul DNA.

 

La 7 august 2014, avocata Luiza Dragnea a fost prinsă în flagrant după ce primise de la Niki Turca prima tranșă, de 25.000 de euro, din cele 200.000 euro cerute.

Avocata a declarat apoi anchetatorilor că o altă femeie a asigurat-o că poate interveni la judecători, atât pentru Niki Turca cât și pentru frații Cămătaru. Veronica Slăvilă, zisă Vera, era apropiată clanului dușman al Cămătarilor, clanul lui Udilă Văncică. Ea se lăudase că ar fi intervenit pentru Florin Udilă Văncică, arestat pentru cămătărie și spălare de bani.

Procurorii DNA au stabilit că Vera a primit 40.000 de euro de la tatăl lui Florin Udilă, pentru intervenții la Curtea de Apel București, unde interlopul ceruse înlocuirea arestului preventiv. Anchetatorii au urmărit-o pe Vera și I-au interceptat convorbirile și au aflat că una dintre femeile cu care vorbea frecvent, Claudia Ciobănilă, îi dădea relații despre dosarele penale care o interesau. Limbajul celor două era codificat. Astfel, pentru sumele de bani foloseau cuvântul „materiale”, iar pentru persoana care garata decizia instanței, „soră”.

CITAT REFERAT DNA

  • Comunicarea telefonică tip SMS, transmisă la data de 18.08.2014, ora 14:59:02, de la postul telefonic nr. 0760.494.949, utilizat de către SLĂVILĂ VERONICA, către postul telefonic nr. 0770.594.104, utilizat de către CIOBĂNICĂ CLAUDIA (id 2014-08-18 14-59-02_646126128)
     
  •  

    „Mai iubirea mea cf? Cand a zis sora ta sa aj la ea?”

     

  • Convorbirea telefonică purtată la data de 18.08.2014, în intervalul orar 15:31:22 – 15:32:19, de la postul telefonic nr. 0760.494.949, utilizat de către SLĂVILĂ VERONICA, care apelează postul telefonic nr. 0770.594.104, utilizat de către CIOBĂNICĂ CLAUDIA (id 20140818153122_108_4_15_646143884)
     
  •  

    “CIOBĂNICĂ CLAUDIA: Da!

    SLĂVILĂ VERONICA: Ce faci iubire?

    CIOBĂNICĂ CLAUDIA: Uite în casă cu cineva. Tu?

    SLĂVILĂ VERONICA: Am înţeles. Credeam că eşti prin oraş să-ţi dau o cafea.

    CIOBĂNICĂ CLAUDIA: Nu sunt în oraş, drăguţa mea.

    SLĂVILĂ VERONICA: A…

    CIOBĂNICĂ CLAUDIA: Ă…

    SLĂVILĂ VERONICA: Da ştiu!

    CIOBĂNICĂ CLAUDIA: Poate ne sunăm mai târziu.

    SLĂVILĂ VERONICA: Ă…?

    CIOBĂNICĂ CLAUDIA: Poate ne vedem mai târziu.

    SLĂVILĂ VERONICA: Îhî, am înţeles!

    CIOBĂNICĂ CLAUDIA: Da.

    SLĂVILĂ VERONICA: Când pleacă sora ta? În două zile?

    CIOBĂNICĂ CLAUDIA: Ă… Da! Da!

    SLĂVILĂ VERONICA: Da?

    CIOBĂNICĂ CLAUDIA: Da.

    SLĂVILĂ VERONICA: Am înţeles, e bine atunci.

    CIOBĂNICĂ CLAUDIA: Ne întâlnim mai pe seară dacă poţi să vii pe la mine.

    SLĂVILĂ VERONICA: Păi, da vin, normal, să-ţi las materialele şi în două zile pleacă sigur, nu?! ( n.p. se referă la pronunţarea favorabilă în sensul eliberării lui UDIILĂ FLORIN, pronunţarea fiind amânată pentru data de 20.08.2014)

     

    Rețeau avocatei Luiza Dragne, care a cerut bani pentru eliberarea din arest atât a fraților Cămătaru, Sile și Nuțu, cât și a lui Florin Udilă a fost destructurată, joi, de procurorii DNA. Aceștia au făcut percheziții în 12 locații la domiciliile suspecților din București și județul Teleorman.

    Ancheta a fost extinsă și pentru spălări de bani, infracțiuni rezultate din monitorizarea suspecților Veronica Slăvilă, Valentin Stîngulescu, Dragoș Iacob, Ionuț Bogdan Herghelegiu, Petrică Bogdan Bagoli. 

    Alte stiri din Actualitate

    Ultima oră