„Fiul şi tatăl“. Dacian Cioloş a spus cui va lăsa moştenirea de la „tatăl Soros“

07 Dec 2016 | scris de Mara Răducanu
„Fiul şi tatăl“. Dacian Cioloş a spus cui va lăsa moştenirea de la „tatăl Soros“

Premierul a declarat, la un post de radio, că, în opinia lui, românii sunt suficient de inteligenți și cu simțul umorului încât să guste „gluma asta care a miroase a prostie crasă”. Întrebat dacă îl mai sună din când în când pe Soros, Dacian Cioloș a spus că lasă „miliardele moștenire” celor care reușesc să demonstreze că omul de afaceri ungar și el sunt tată și fiu. Reamintim că Dacian Ciloş a fost invitat marţi seara la emisiunea „Sinteza Zilei“, realizată de Mihai Gâdea.

„Am văzut si eu chestiunea si am trecut de la stari multiple, sa spun asa...Dar, pana la urma mi-am spus ca, asa cum il cunosc eu pe roman, e suficient de inteligent si suficient cu simtul umorului sa guste gluma asta care miroase a prostie crasa din partea celor care au impresia ca pot sa prosteasca pe oameni cu aberatii din astea. Poate ca, daca nu scoteau chestia asta cu tatal, cred ca ar mai fi crezut unii, altii ca cine stie ce relatii am cu domnul asta pe care nu l-am intalnit niciodata. Eu — spre deosebire de alti predecesori de-ai mei care s-au fotografiat cu domnul respectiv — nu l-am intalnit niciodata, dar in sfarsit... O sa le las mostenire miliardele respective daca ei reusesc sa dovedeasca asta, o sa le las mostenire lor sa-si finanteze politicile asa cum le inteleg ei, cei care promoveaza lucruri din astea”.

Ciolos a explicat, totodata, ca prenumele Dacian a fost ales de tatal sau caruia i-a multumit totdeauna pentru aceasta alegere.„Dacian... ar fi trebuit sa il intrebati pe taica-miu care, din pacate, nu mai e printre noi, pentru ca el a luat decizia asta, dar i-am multumit totdeauna pentru ca m-a pus in rezonanta cu radacina spiritului romanesc care e acolo, in Dacia”, a mai afirmat premierul.

Ce a declarat Cioloş despre prezenţa la Antena 3

Premierul a precizat că prezența sa la o emisiune de la Antena 3 că nu a fost „așa dramatică” și a subliniat că telespectatorii televiziunii au putut să audă și punctul său de vedere. ,,Dincolo de orice, cred că e bine să spui lucrurilor pe nume fără să jignești. Acesta a fost obiectivul prezenței la A3. Lumea a auzit și punctul meu de vedere și mi-am prezentat argumentele. Îmi pare rău pentru că n-am început eu să folosesc cuvântul (n.red mocirlă). Liiceanu m-a întrebat de ce mă duc în mocirlă, oamenii erau îndoiți. Am explicat că mă duc să explic punctul de vedere. A fost interpretat altfel. Sunt agronom și orice e apă și materie organică, înseamnă creștere", a explicat premierul.  De asemenea, Dacian Cioloș a spus că cea mai mare realizare a mandatului său este că a fost „o guvernare bazată pe transparență”.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră