Cinci români prinși în Spania la furat de iepuri și găini cu BMW-ul

30 Iun 2015
Cinci români prinși în Spania la furat de iepuri și găini cu BMW-ul
Grupul de români a pătruns, prin efracţie, într-o fermă din apropiere de Molina de Segura, în provincia Murcia, informează cotidianul „La Verdad”, citat de www.romanul.eu.

Era ora 5:00 dimineaţa. Auzind zgomote în curte, proprietarul fermei și-a dat seama că e călcat de hoți și a sunat la Garda Civilă. Agenții au ajuns repede la fața locului și au descoperit un automobil BMW, ascuns în spatele unor copaci. Depozitul de scule agricole din curtea fermei era spart.

Agenții au chemat în ajutor încă o patrulă de la Garda Civilă și i-au reținut pe cei 5 români.

În mașina cu care ei ajunseseră din Rivas Vaciamadrid până în Murcia, agenții Gărzii Civile au descoperit diverse ustensile necesare pentru forțarea ușilor, dar și câteva găini și iepuri ce fuseseră șterpeliți din gospodăria altui localnic. Poliția spaniolă bănuiește că românii arestați plănuiseră iniţial să spargă locuințe, însă nerezistând tentației, ei s-au dedat, pe drum, și la „găinării”. Agenții au fost surprinși să vadă că animalele fuseseră deja omorâte, tranșate și pregătite pentru o viitoare masă.



În urma investigațiilor, anchetatorii au descoperit că patru dintre românii arestaţi locuiau într-un cartier din sudul Madridului, iar altul era din Toledo. Unul dintre hoţi este minor. Toți au antecedente penale pentru apartenență la grup infracțional și au mai fost prinși în Madrid și Castilla La Mancha, iar unul dintre ei este căutat și în Germania.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră