Cinci români au murit într-un accident, lângă Viena

10 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Cinci români au murit într-un accident, lângă Viena

Cinci români, aflaţi într-un microbuz înmatriculat în România, au murit într-un accident produs lângă Viena. Alţi trei au fost răniţi, doi fiind în stare gravă. În microbuz se aflau 8 cetățeni români.

Accidentul a avut loc duminică dimineaţa, pe A21, în districtul Baden. Conform presei locale, circumstanţele accidentului sunt încă neclare, nefiind implicate alte autoturisme. Primele informaţii arată că şoferul ar fi pierdut controlul volanului şi ar fi intrat într-un pod.

Persoanele rănite au fost transportate de urgență la spital pentru îngrijiri medicale, conform unui comunicat al Ministerului român de Externe. Este vorba despre două femei în vârstă de aproximativ 60 de ani, care au fost duse cu elicopterele la AKH Viena şi Viena-Meidling. Cea de treia persoană, rănită uşor, a fost dusă la un spital din Baden.

Poliția nu furnizat încă informații despre identitatea persoanelor. O echipă consulară mobilă a mers la spitalul unde se află internați cetățenii români, pentru a obține detalii cu privire la starea de sănătate a acestora și pentru a acorda asistență consulară.

Misiunea diplomatică română sprijină familiile persoanelor decedate în vederea eliberării certificatelor de deces și a repatrierii trupurilor neînsuflețite, mai precizeează MAE.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră