Chestionar al Institutului pentru Fizica Pamantului, referitor la cutremur

28 Oct 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Chestionar al Institutului pentru Fizica Pamantului, referitor la cutremur

Un cutremur cu magnitudine 5,8  s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică în zona Vrancea, fiind resimţit şi în Bucureşti. Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) pune la dispoziţia populaţiei, pe site-ul său, un chestionar de evaluare a seismului.

Cei care doresc să completeze cu date acest chestionar pot accesa această pagină.

Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de VI grad(e) Mercalli.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Nehoiu (21km), Covasna (35km), Întorsura Buzăului (41km), Târgu Secuiesc (50km), Vălenii de Munte (57km), precizează INCDFP.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă precizează, după ce în zona Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudine 5,8 resimţit şi în Capitală, că în cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu difuzează notificări anterior declanşării acestora.

Aproximativ trei ore mai târziu, un nou cutremur a avut loc în zona Vrancea, având o magnitudine de 3,2. Conform INFP, al doilea seism s-a produs la ora 5:48, la aceeaşi adâncime ca şi precedentul, respectiv 148 de km.

Servicul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a înregistrat, în prima jumătate de oră după cutremurul cu magnitudine 5,8, 25 de apeluri pentru atacuri de panică, după care situaţia a revenit la normal.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră