Cele mai importante evenimente sportive din 2024

25 Ian 2024
Cele mai importante evenimente sportive din 2024

Sportul este una dintre cele mai populare forme de divertisment. Miliarde de oameni de pe tot globul se adună pe stadioane sau se conectează la televizoarele lor pentru a-și urmări idolii sportivi în acțiune.

Pe măsură ce înaintăm în 2024, există o întrebare pertinentă în mintea maselor: ”Care sunt evenimentele sportive majore ale anului 2024?”. Anul 2024 este plin de evenimente sportive semnificative într-o multitudine de discipline. De asemenea, aduce înapoi una dintre cele mai mari competiții din istoria sportului - Jocurile Olimpice. Chiar și în sporturi specifice, cum ar fi fotbalul, cricketul, tenisul și badmintonul (printre altele), există un număr de evenimente majore pe care le puteți aștepta cu nerăbdare.

Va fi un an bogat și în pariuri sportive, iar pasionații cu siguranță se vor bucura de varietatea de evenimente. Casele de pariuri au investit în noi tehnologii, iar astăzi pot pune la dispoziția fanilor numeroase opțiuni de pariere pe majoritatea competițiilor sportive de pe glob și puteți face verificare bilet casa pariurilor în timp real.

·Super Bowl LVIII 11 februarie 2024

Stadionul Allegiant din Las Vegas, Nevada, găzduiește cea de-a 58-a ediție a evenimentului spectacol al fotbalului american. Kansas City Chiefs, conduși de Andy Reid, vor dori să păstreze trofeul pe care l-au câștigat cu o victorie palpitantă cu 38-35 asupra Philadelphia. Desigur, toate privirile vor fi ațintite asupra spectacolului de pauză, care în 2024 vine prin amabilitatea lui Usher.

·Formula 1 2 martie – 8 decembrie 2024

Noul sezon de Formula 1 2024 va fi unul cu schimbări semnificative. În primul rând, calendarul se întinde până la un record de 24 de curse, numărul maxim pe care sportul crede că este fezabil atât pentru echipe, cât și pentru personal. F1 a confirmat, de asemenea, că vor fi șase curse de sprint – în China, Miami, Austria, Austin, Brazilia și Qatar. Odată ce acțiunea începe, este posibil să se schimbe puține lucruri: Max Verstappen și Red Bull au fost imperioși în 2023 și vor continua și în 2024.

·EURO 2024 14 iunie – 14 iulie

Germania găzduiește un nou turneu major de fotbal masculin pentru prima dată de la Cupa Mondială din 2006. Competiția va debuta pe 14 iunie, la Munchen, cu meciul dintre Germania și Scoția, iar fluierul de final se va auzi pe Stadionul Olimpic din Berlin, pe 14 iulie. România s-a calificat la EURO 2024, după 8 ani de absență din competițiile majore internaționale.

·Turul Franței 29 iunie – 21 iulie

Cea de-a 111-a ediție a celui mai prestigios eveniment de ciclism va debuta la Grand Départ din Italia (mai exact la Florența), pe 29 iunie, și finalul cursei va avea loc la Nisa, pe 21 iulie. Danezul Jonas Vingegaard va căuta să câștige al treilea titlu consecutiv, în timp ce Mark Cavendish își propune să doboare recordul de 34 de victorii de etape din Tur pe care îl împărtășește cu Eddy Merckx, după ce și-a amânat planurile de a se retrage din acest sport.

·Jocurile Olimpice de Vară 26 iulie – 11 august

Ediția a XXXIII-a a Jocurilor Olimpice de Vară va avea loc la Paris, Franța, în perioada 26 iulie – 11 august. Vor fi 329 de probe sportive în cadrul a 32 de discipline. La ediția din acest an a Jocurilor Olimpice vor participa 61 de sportivi români, ce vor lua startul la diferite probe din atletism, inot, box, gimnastică, canotaj, canoe.

 Pe lângă cele menționate mai sus, reamintim de marile turnee de tenis US Open și Wimbledon, Campionatele Mondiale de Haltere, Jocurile Paralimpice sau marile meciuri din fotbal.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră