Cele 10 porunci, într-o interpretare originală: Cine o fi tatăl tău, când fecundarea este făcută in vitro?

23 Mai 2015
Cele 10 porunci, într-o interpretare originală: Cine o fi tatăl tău, când fecundarea este făcută in vitro?
Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, pune Decalogul faţă în faţă cu progresele, dar şi cu tarele morale ale vremii, rezultând o interpretare inedită.

"Cele 10 porunci, Decalogul, reprezintă prima mare incercare de legiferare, de codificare a legislaţiei omenirii. În decursul vremii, sigur că ele nu au fost respectate, cum nu sunt respectate nici în ziua de astăzi", punctează Zegrean.

Iar şeful CCR continuă: "Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta - cine o fi tatăl tău, când fecundarea este făcută in vitro? - Cine o fi mama ta, când ai fost purtat în pântece de o mamă surogat? - Dar dacă tatal tău este un bărbat si mama ta este tot un bărbat?"

Şi ajunge şi la cea mai veche meserie din lume- prostituţia. "Să nu fii desfrânat este cea de-a şaptea poruncă - Păi în ziua de astăzi, domnule Zgonea, statele se forţează să adopte legi ale desfranării pentru că se vorbeşte tot mai des despre legea prostituţiei", a comentat Zegrean.

Şi încheie cu un "gen literar" tot mai practicat de unii la DNA pentru a-şi scăpa pielea - delaţiunea. "Să nu ridici mărturie mincinoasă împotriva aproapelui tău - sigur că mărturia mincinoasă este pedepsită de toate legislaîiile, dar delaţiunea... suntem martori dintotdeauna a delaţiunii şi au practicat-o oamenii cu mare plăcere", a spus Augustin Zegrean. 

El a participat vineri, la Templul Coral, la un eveniment ce a marcat sărbătoarea Savuot, simbolizând primirea de către Moise a Tora, pe Muntele Sinai.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră