Cel mai liniştit Crăciun din ultimii 5 ani: Mai puţine crime, sinucideri sau accidente rutiere

26 Dec 2015 | scris de Veronica M. Florentina
Cel mai liniştit Crăciun din ultimii 5 ani: Mai puţine crime, sinucideri sau accidente rutiere

"Acest lucru se datorează inclusiv mobilizării și efortului colegilor noștri: polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, piloți, medici și paramedici SMURD", a declarat Dajbog.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, faptele de omor au înregistrat o scădere de opt ori față de 2011, tentativele de omor s-au diminuat de asemenea față de media ultimilor ani, iar faptele comise cu violență au scăzut de trei ori față de 2014.

Totodată, în ultimii trei ani s-a înregistrat o scădere cu 15% a accidentelor rutiere. Acestea s-au diminuat, de asemenea, cu 7% față de 2014. Numărul persoanelor rănite grav a fost și el în scădere: cu 33% mai mic față de 2013 și cu 28% față de 2014.

Față de o zi normală, când media evenimentelor este de aproximativ 450, vineri au fost înregistrate 322 de evenimente, a precizat Dajbog.

Două elicoptere ale MAI au asigurat suportul aerian al misiunilor poliției rutiere, traficul fiind supravegheat și monitorizat din aer, pe principalele artere rutiere, în zona de centură a Capitalei și pe DN1.

„Aceste misiuni aeriene vor continua și mâine, când ne așteptăm la înregistrări mari de trafic", a precizat Monica Dajbog, conform Agerpres.

Au fost confiscate 37,8 tone de articole pirotehnice și au fost constatate 328 de infracțiuni.

În zilele premergătoare Crăciunului, polițiștii, jandarmii și polițiștii de frontieră au aplicat amenzi de peste 16 milioane de lei, iar valoarea bunurilor confiscate se ridică la 1,2 milioane lei. Au fost constatate 3.600 de infracțiuni, dintre care 1.953 de natură judiciară, 69 la Codul silvic și 980 la regimul circulației rutiere. În această săptămână au fost reținute aproape 3.000 de permise de conducere, dintre care 595 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 540 pentru depășirea limitelor de viteză.

În ultimele șapte zile, angajații ISU au desfășurat peste 11.500 de intervenții, dintre care 6.320 ale SMURD și 440 pentru stingerea incendiilor. În zilele de 24 și 25 decembrie au fost înregistrate cu 25% mai puține incendii față de anul trecut. Pompierii au aplicat, de asemenea, în urma controalelor, peste 1.700 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 2,5 milioane de lei. Au fost identificate 65 de obiective economice care nu dețineau autorizație de securitate la incendiu, pentru cinci fiind decisă suspendarea funcționării.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră