Cea mai mare fabrică de instrumente muzicale din lemn din Europa se află în România

11 Sep 2015
Cea mai mare fabrică de instrumente muzicale din lemn din Europa se află în România
Fabrica de viori SC HORA SA din Reghin a depăşit 4,5 milioane de instrumente fabricate de-a lungul celor 64 de ani de când societatea a început să funcţioneze, a declarat directorul general al întreprinderii, Nicolae Bâzgan, citat de Rador.  

Dacă în anul 1970 fabrica producea 40.000 de instrumente muzicale pe an, în 1982 şi-a dublat capacitatea de producţie, pentru ca în prezent fabrica să aibă capacitatea de a produce între 100.000 şi 120.000 de instrumente muzicale.

SC HORA SA a devenit cea mai mare fabrică de instrumente muzicale din lemn din Europa, după ce competitorii principali din Germania, Cehia şi Ungaria au dispărut sau şi-au restrâns activitatea.

În prezent, fabrica este recunoscută şi apreciată atât de competitori, cât şi de consumatori de muzică de pe toate continentele, aproximativ 90% din producţia fabricii fiind destinată exportului.

Societatea HORA a fost privatizată prin metoda MEBO în 1994, iar din 1996 întreg pachetul de acţiuni a fost preluat de către cei 306 acţionari, fără ca vreunul dintre ei să deţină majoritatea, ceea ce impune ca toate deciziile să se ia prin consens.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră