ROMÂNII, PENTRU A TREIA ZI ÎN STRADĂ. Ora18.00. Piaţa Universităţii:„Dacă vă schimbaţi între voi, generaţia noastră vă duce la gunoi!“

05 Noi 2015
ROMÂNII, PENTRU A TREIA ZI ÎN STRADĂ. Ora18.00. Piaţa Universităţii:„Dacă vă schimbaţi între voi, generaţia noastră vă duce la gunoi!“
Noi proteste sunt anunţate să aibă loc şi în această seară  în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară, pentru a treia zi la rând. Reamintim că revolta străzii, generată de tragedia din Clubul Colectiv, a dus la demisia Guvernului Victor Ponta. Ce vor românii? - Schimbarea clasei politice. Un punct şi un de la capăt.  Reamintim că tragedia din clubul Colectiv, unde au murit 32 de tineri şi peste 100 sunt în stare gravă la diferite spitale din Bucureşti,  a scos în stradă peste 20.000 de tineri. 

Dacă vă schimbaţi între voi, generaţia noastră vă duce la gunoi!

Bucureştenii sunt chemaţi şi astăzi pe reţelele de socializare, la un nou protest în Piaţa Universităţii, care este programat să se desfăşoare începând cu ora 18.00.  Miercuri seară, aproape 30.000 de oameni au protestat în centrul Capitalei, timp de aproape şase ore, ei manifestând împotriva corupţiei din sistem şi cerând dreptate şi alţi lideri politici.

Klaus Iohannis va consulta şi „strada“ în deciziile politice 

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier interimar pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Iohannis a mai anunțat că, pe lângă discuțiile cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier, va avea consultări și cu societatea civilă. "Am urmărit aseară cu mare atenție manifestațiile de stradă. Sunt foarte mulțumit, au fost manifestații fără violență, fără exagerări și am un mesaj foarte important pentru toți cei care au fost și aseară și alaltăieri în stradă: v-am văzut, v-am auzit, voi ține cont de solicitările voastre", a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a anunțat că, în continuarea consultărilor cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier, va consulta societatea civilă și "strada".

"Am decis ca în continuarea consultărilor cu partidele politice pe care le-am planificat pentru astăzi și pentru mâine să consult în premieră un nou actor: societatea civilă. Voi convoca pentru vineri după-amiază un grup care reprezintă atât societatea civilă, cât și ceea ce se numește strada. Este important pentru mine și doresc să le cunosc părerile și opțiunile", a mai spus Klaus Iohannis.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră