Ce SCHIMBĂRI ne aşteaptă de la 1 IULIE

01 Iul 2015
Ce SCHIMBĂRI ne aşteaptă de la 1 IULIE
Ştiaţi că de la 1 iulie ne aşteaptă mai multe schimbări? Ei bine, din iulie va creşte salariul minim, iar amenzile vor fi mai mari. Medicamentele vor fi mai ieftine cu 20%. De cealaltă parte, militarii, medicii, diplomaţii şi poliţiştii au primit şi ei reparaţii financiare. În tot acest timp vor creşte facturile la gaze.

Salariul minim crește

Salariul minim brut pe economie va creşte, începând cu 1 iulie 2015, cu 75 de lei, stabilindu-se astfel la 1.050 de lei lunar.
De creșterea salariului minim pe economie vor beneficia 1.388.000 de salariați, dintre care 488.000 sunt bugetari și 900.000 sunt din mediul privat.

Amenzile mai mari

Totodată, noul nivel al salariului minim pe economie va majora şi amenzile de circulaţie rutiere. Potrivit Codului rutier, un punct amendă reprezintă 10 la sută din salariul minim brut pe ţară. Astfel, punctul de amendă creşte de la 97,5 lei la 105 lei.

Medicamentele se ieftinesc

Ministerul Sănătăţii lanseză, din 1 iulie, patru programe noi care vor fi finanţate din bugetul ministerului pentru pacienţii aflaţi în stare gravă şi internaţi în spitale din România, o altă măsură care va fi aplicată de miercuri fiind reducerea preţurilor medicamentelor cu până la 20 la sută.

Reparații financiare

Tot începând cu 1 iulie Guvernul a majorat normele de hrană și echipament pentru personalul din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională. Este vorba de actualizarea cu rata inflației a valorilor la nivelul anului 2015.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră