Ce decizie neasteptata a luat Comisia Europeana. Urmeaza recursul la Curtea de Apel

12 Iun 2015
Ce decizie neasteptata a luat Comisia Europeana. Urmeaza recursul la Curtea de Apel
Astazi Comisia Europeana a luat o decizie cu efecte greu de estimat :contractele semnate de Hidroelectrica cu ceea ce presa numea ca fiind firmele “baietilor destepti”nu au implicat acordarea unor ajutoare de stat, in sensul normelor Uniunii Europene .Comisia apreciaza ca aceste contracte au fost incheiate in conditii de piata iar acolo unde s-au constatat tarife mai mici, nu e de vina statul roman.

Trebuie reamintit ca in 2012, administratorul special al Hidroelectrica, Remus Borza,denunta aceste contracte pe motiv ca au fost incheiate la preturi prea mici , paguboase pentru compania de stat. Traderii ale caror contracte au fost anulate au dat in judecata Hidroelectrica dar au pierdut, in prima instanta, procesele de la Tribunalul Bucuresti. Urmeaza recursurile de la Curtea de Apel si e de vazut ce hotarire se va lua acum in urma precizarilor venite de C.E.

In eventualitatea ca instanta va da castig companiilor ce contesta rezilierea contractelor, Hidroelectica va fi obligata sa reia intelegerile cu acesti traderi si va trebui sa plateasca despagubiri de milioane de euro pentru anii in care aceste contracte au fost sistate.  

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră