Ce a decis RADET în privinţa căldurii din calorifere

28 Apr 2017
Ce a decis RADET în privinţa căldurii din calorifere

În toată ţara se anunţă temperaturi mari, de până la 29 de grade, ca şi în Bucureşti, unde sunt aşteptate până la 28 de grade, aşa că Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice a luat o decizie care va intra în vigoare chiar de vineri.

Astfel, RADET anunţă, vineri, închiderea sistemului de încălzire. Regia informează, într-un comunicat transmis AGERPRES, că începând cu data de 28 aprilie va iniția procedurile de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordați la sistemul centralizat al municipiului București.

Măsura a fost luată în conformitate cu prevederile articolului nr. 117 din Regulamentul pentru furnizarea și utilizarea energiei termice, care precizează că "oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depășește +10°C, între orele 18,00 — 6,00", arată sursa citată.

De la această măsură fac excepție obiectivele speciale — spitale, creșe, școli, grădinițe, sere, etc. — în cazul cărora sistarea serviciilor de încălzire se va face la solicitarea scrisă a conducerii acestora.

Sistemul a fost repornit la 18 aprilie, în urma solicitărilor primite de la cetăţeni, din cauza valului de frig cu care s-a confruntat întreg teritoriul ţării.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră