Ministrul francez la Internelor, Bernard Cazeneuve, cere un angajament din partea musulmanilor din Franța

09 Ian 2016 | scris de Magda Marincovici
Ministrul francez la Internelor, Bernard Cazeneuve, cere un angajament din partea musulmanilor din Franța

În toată Franța, sâmbătă și duminică, la chemarea Consiliului francez al cultului musulman (CFCM), moscheile deschid porțile tuturor cetățenilor la un ceai al fraternității.

Ministrul Internelor a salutat dimensiunea înalt simbolică legată de conviețuirea în Republică, în contextul dificil pentru musulmani, adesea stigmatizați după atentatele din ianuarie și noiembrie 2015. Când barbarii atacă tinerețea indiferent de religie, primii care suferă în termenii degradării imaginii asupra religiei lor sunt musulmanii atașați Republicii, a reamintit ministrul.

Față de o amenințare foarte puternică, noi avem nevoie mai mult ca niciodată pentru apărarea Republicii de toți copiii Franței, a adăugat ministrul Bernard Cazeneuve.
Ministrul Internelor a reamintit că, fiind visceral atașat principiului laicității, care implică ca fiecare să poată să-și manifeste în mod liber religia lui, condamnă actele imbecile, comise în ultimele săptămâni contra lăcașurilor de cult musulmane.

Ministrul a mai declarat că refuză existența în moscheile din Franța a imamilor autoproclamați predicatori ai urii și că va dovedi față de aceștia severitate maximă, adăugând că unii au fost deja expulzați. Îmi asum aceasta și voi continua, a spus ministrul francez al Internelor.

În legătură cu problemele radicalizării, ministrul a indicat că lucrurile vor merge în direcția bună. Moscheea Saint-Ouean Aumone a fost inaugurată în urmă cu opt luni, după ani de așteptare din partea comunității musulmane pentru a avea un lăcaș de cult

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră