Ce tara e asta? Politistii din Calarasi acuzati de viol au fost eliberati

01 Oct 2015
Ce tara e asta? Politistii din Calarasi acuzati de viol au fost eliberati
In luna august, doi politisti calaraseni, Șerban Adrian Nicușor și Dumitriu Daniel Florin, au fost retinuti dupa ce au fost acuzati ca au violat-o pe Radu Ionela Valentina, in varsta de 15 ani. La acea vreme, Gabriel Oprea, ministru de Interne, a intervenit si i-a demis pe cei doi. Astazi, s-a dispus punerea in libertate a celor doi, instanta de apel considerand ca pentru cei doi tineri este suficient controlul judiciar.

Victima era drogata cu prenadez
“Cei doi politisti din cadrul Biroului Ordine Publică din Poliția Municipiului Călărași au întreținut prin constrângere și profitând de imposibilitatea ca victima să-și poată exprima voința, acte sexuale orale cu o minoră, în vârstă de 15 ani, fugită din Centrul de Plasament Perișoru. Victima, Radu Ionela Valentina, era drogată cu prenadez și era dată în urmărire prin dispoziția IGPR nr.367469/05.08.2015. Cei doi polițiști se aflau cu mașina de serviciu și erau în timpul programului. Instanța care a decis arestarea lor preventivă, imediat după comiterea faptelor, a reținut că cei doi polițiști, erau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, fiind îmbrăcaţi în uniforme, acest lucru putând induce persoanei vătămate un sentiment de constrângere morală în sensul că în cazul în care nu ar fi ajuns la o soluţie de compromis ar fi fost dusă în centrul de plasament din care fugise sau ar fi fost molestată, declarând olograf”, scrie site-ul www.marinbadea.ro.

Aceeasi sursa citeaza din declaratia victimei aflata la dosarul de urmarire penala. “Cei doi poliţişti mi-a dat suma de 2 lei şi o ţigară şi mi-a spus să nu spun la nimeni pentru că data vitoare mă căpăceşte”. "A capaci" pe cineva inseamna a pune pe cineva la punct, a lovi, a bate.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră