Cavaleria americană, în marș prin România. Citește anunțul făcut de Pentagon (VIDEO)

13 Mai 2015
Cavaleria americană, în marș prin România. Citește anunțul făcut de Pentagon (VIDEO)
350 de soldați din Batalionul 2 al Regimentului 2 Cavalerie al Armatei SUA și 80 de vehicule militare americane participă, azi și mâine, la "Marșul Cavaleriei", anunță Pentagonul, potrivit Sputnik International. Militarii americani urmează să parcurgă 400 de kilometri prin România, de la Mihail Kogălniceanu, Constanța, la Cincu, Brașov.

"Acest marș reprezintă efortul comun SUA-România pentru a onora trecutul și a construi un viitor, fiind o demonstrație de interoperabilitate de NATO", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, colonelul Steve Warren.

Urmăriți LIVE Marșul Cavalerilor

Potrivit unui comunicat al MApN, vehiculele militare vor fi împărțite în mai multe grupuri pentru a reduce pe cât posibil blocajele în trafic. Ele se vor deplasa de la Mihail Kogălniceanu prin Hârșova, Slobozia, Ploiești, Sinaia și Brașov pentru a ajunge la Cincu. Pe itinerariul de deplasare vor exista temporar unele restricții de trafic.

1.500 de militari din Canada, Marea Britanie, România și SUA, cu aproximativ 200 de mijloace de luptă, vor participa, în perioada 15 mai — 6 iunie, la exercițiul multinațional de instruire prin simulare reală și cu trageri de luptă 'Sarmis 15', în garnizoana Brașov și la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre din Cincu. (V.M.)



Alte stiri din Actualitate

Ultima oră