Căutat de Interpol - fostul deputat Marko Attila, pe lista "most wanted"

04 Mai 2015
Căutat de Interpol - fostul deputat Marko Attila, pe lista
Fostul deputat UDMR, Marko Attila, a fost pus de Poliţia Română pe lista "most wanted" şi dat în urmărire prin Interpol. Acesta figurează pe site-ul Poliţiei printre nume precum Zaher Iskandarani, Omar Mukhles, Codruţ Marta şi zeci de infractori periculoşi.

Marko Attila se află în Ungaria, unde, potrivit avocatului său, ar beneficia de protecţia premierului Viktor Orban.

Săptămna trecută, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis cererea DNA de a fi arestat in lipsa pentru 30 de zile, anunta Agerpres.ro. Acesta se afla in Ungaria si intr-un interviu acordat presei de la Budapesta a declarat ca nu mai intentioneaza sa se intoarca in Romania dar spera ca statul maghiar il va apara in acest caz. Decizia nu este definitiva si probabil avocatii fostului deputat vor face contestatie. Decizia ICCJ va permite autoritatilor declansarea procedurilor de extradare.

Marko Attila a fost trimis in judecata de DNA pe data de 9 aprile alaturi de fostul sef al ANI, Horia Georgescu, si de deputatul Theodor Niculescu. Cei trei sunt acuzati ca au aprobat despagubiri supraevaluate a unor imobile aflate intr-un dosar al ANRP.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră