Cățel aruncat în Jiu, salvat de pompierii și salvamontiștii din Petroşani

18 Oct 2015
Cățel aruncat în Jiu, salvat de pompierii și salvamontiștii din Petroşani
Mai multe echipe de intervenţie din Petroşani au fost mobilizate pentru salvarea unui căţeluş din apele învolburate ale Jiului. Bietul animal a reuşit să înoate până la o stâncă pe care a rămas blocat până să fie salvat de pompieri, scrie presa locală.

Alarma a fost dată, duminică, de un şofer aflat în treacăt prin Valea Jiului, care a oprit să admire sălbăticia din Defileul Jiului. Omul a auzit scheunatul căţeluşului înconjurat de apele învolburate şi şi-a dat seama că nu are nici o şansă de a ajunge singur pe mal. I s-a făcut milă şi a cerut ajutorul pompierilor din Petroşani.

„N-a fost deloc o misiune uşoară pentru că rocile erau umede şi pline de muşchi pe care aluneci foarte uşor. Nu mai puteam aştepta pentru că risca să fie luat de apă. A fost foarte cuminte, ne-a ajutat şi el pentru că a venit imediat la mine. Vroia să fie salvat”, a spus militarul care şi-a riscat viaţa pentru căţeluş.

Pompierii bănuiesc şi că a fost aruncat de cineva în râul învolburat, altfel nu ar fi avut cum să ajungă acolo  mai ales că ar fi trebuit să sară peste nişte parapeţi de protecţie înalţi de mai bine de un metru, iar apoi să facă un salt de circa 10 metri direct în râu. Câinele va fi adoptat de o fundaţie de protecţie a animalelor din Bucureşti.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră