Câte taxe îi aşteaptă pe români după învestirea noului Guvern

29 Ian 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Câte taxe îi aşteaptă pe români după învestirea noului Guvern

Premierul desemnat Viorica Dăncilă promite că nu va introduce în mandatul său nici o taxă nouă, iar săptămâna aceasta va renunţa la controversatul formular 600, destinat persoanelor cu activităţi independente.

”Cât timp voi fi prim ministru nu voi introduce nicio taxă nouă în România. Scopul meu este acela de a uşura şi de simplifica viaţa economică, nu de a o complica. Chiar de săptămâna asta vom renunţa la Formularul 600 şi ulterior la aproape toate celelalte. Un singur formular pentru cei cu activităţi independente este propunerea noastră începând cu anul 2019”, a declarat luni premierul desemnat, Viorica Dăncilă, în Parlament, în discursul de dinaintea votului de învestitură.

Ea a mai spus că va reduce birocraţia şi va simplifica sistemul fiscal prin reducerea sau comasarea numărului de taxe plătite de firme şi de cetăţeni. ”Am în vedere maxim 50 de taxe cu aplicare generală şi asta cât mai curând posibil”, a mai spus premierul desemnat.

De asemenea, Viorica Dăncilă a anunţat investiţii majore în infrastructura rutieră (350 km autostrăzi) şi feroviară (250 km cale ferată), urmând ca numărul drumurilor modernizate să crească cu peste 50%, construcţia a 8 spitale regionale şi a spitalului republican, dar şi majorări salariale şi creşterea punctului de pensie. Salariul minim net pe economie va depăşi 300 de euro în 2020, a anunţat Dăncilă.

Ea a mai spus că va conduce un guvern politic, susţinut de majoritatea parlamentară. "Această ţară trebuie condusă de cei aleşi, nu de cei numiţi. Guvernul va răspunde pentru oportunitatea deciziilor sale exclusiv în faţa coaliţiei majoritare. Cât voi fi premier, nici o altă instituţie, nici un centru de putere nu va mai putea spune guvernului ce are de făcut", a mai promis premierul desemnat.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră