România, fără medalii olimpice la gimnastică după 44 de ani! Cătălina Ponor, după eșecul de la bârnă: "M-au atins mesajele negative"

16 Aug 2016 | scris de Veronica Micu
România, fără medalii olimpice la gimnastică după 44 de ani! Cătălina Ponor, după eșecul de la bârnă:

Aflată la a treia finală olimpică la bârnă, Ponor a ieşit din sala de concurs cu ochii în lacrimi. A intrat a cincea în concurs şi a fost notată cu 14,000.

Cătălina Ponor a dat vina pe ”energia negativă transmisă de anumite persoane”, energie care a pus-o sub presiune.

”Este greu, pentru că, din păcate, am dat undă verde acelor mesaje negative şi gânduri negative îndreptate către mine de acele persoane care nu şi-au dorit ca eu să fiu aici. Mă bucur că am reuşit să lupt, atât cât am putut să lupt, presiunea a fost mare, emoţiile au fost multe. Şi asta este. Nu mi-a ieşit cum am dorit să fie. Campioană olimpică sunt, şi nu o dată, de trei ori. Nu am absolut nimic de pierdut. Mi-am jucat şansa până la capăt. Dacă n-a fost să fie.

E nomal ca energiile negative să mă atingă. Au fost mesaje pe care eu nu pot să le trec cu vederea. Au fost mesaje foarte dure, nu vreau să le dau apă la moară, dar m-au atins. Presiunea a fost mare, mi-am dorit să dau peste nas şi nu am reuşit, numai pentru faptul că mi-am dorit prea mult. Persoanele respective nu sunt din interiorul sportului. Sunt mesaje de la diverşi oameni.

Am îmbrăţişat-o îndelung pe olandeza Wevers, câştigătoarea, pentru că mi-a spus că eu am fost exemplul ei în 2004. Şi tocmai de aceasta a ajuns aici, pentru că şi-a dorit să ajungă ca mine. Iar eu nu sunt o persoană care să ţină ură, să doresc răul cuiva. De aceea mi-am dorit să-şi facă exerciţiul cum trebuie. Ea a avut un respect foarte mare pentru mine, iar eu o felicit că a reuşit să mă ajungă şi să devină campioană olimpică la bârnă”, a declarat Ponor presei, imediat după concurs.

La JO din 2004, Cătălina Ponor a câştigat medalia de aur la bârnă, ea având alte patru medalii olimpice în palmares: aur, la sol şi cu echipa (2004), argint la sol (2012) şi bronz cu echipa (2012).

Tot luni, Marian Drăgulescu s-a clasat pe locul 4 în finală la sărituri (15,449), medalia de aur a probei fiind cucerită de Ri Se Gwang (Coreea de Nord, 15,691), în timp ce în finala de la inele, medalia de aur a fost câştigată de Eleftherios Petrounias (Grecia, nota 16,000).

Ultimul reprezentant tricolor în finale la JO de la Rio este Andrei Muntean, care va performa, astăzi, la paralele.

Sursa foto: gsp.ro

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră