Cât mai costă oxigenul în Bucureşti? Răspunsul HALUCINANT al primarului care TAIE COPACI

16 Iun 2015
Cât mai costă oxigenul în Bucureşti? Răspunsul HALUCINANT al primarului care TAIE COPACI
În ultimii ani, în Bucureşti au fost tăiaţi peste 1 milion de arbori. 1.000 de hectare de spaţiu verde au ajuns temelie de blocuri. Asaltul asupra zonelor verzi a încetat în perioada de criză imobiliară. Cum piaţa dă semne că îşi revine iar deciziile de retrocedare au rămas în picioare, tot mai multe cazuri de construcţii noi ridicate în zone verzi au ajuns, din nou, în opinia publică.

În Bucureşti, spaţiile verzi par să reziste greu şi primarilor de sector. Robert Negoiţă, edilul sectorului 3 nu s-a lăsat mai prejos. În toamna anului trecut îşi dorea o sală de spectacole în parcul IOR. O sală care ar fi distrus 2000 de metri pătraţi de spaţiu verde.

A renunţat la proiect în momentul în care se strângeau semnături pentru organizarea unui referendul de demitere.

A venit însă primăvara, şi edilul nu se mai opreşte din toaletarea parcurilor şi betonarea copacilor. Mai mult, potrivit unui răspuns pe care l-a trimis grupului de iniţiativă civică "Cetăţean Sector 3", Robert Negoiţă a spus că retribuie din bani publici cu 450 de lei/per copac, asa-zisa toaletare - ciuntire barbara.

Protest pentru spaţiu verde
Grupul de iniţiativă civică "Cetăţean Sector 3" anunţă că va protesta miercuri, 17 iunie, ora 16.30 în faţa Primăriei Sectorului 3.
Organizatorii protestului îi reproşează edilului de sector că nu ţine cont de părerile cetăţenilor în procesul decizional, că reabilitările se fac pe criterii politice, că risipeşte banul public şi distruge mediul în sector:

"Administraţia actuală a Sectorului 3 dă răspunsurilor halucinante când e pusă să dea socoteală pentru risipa de bani către firme prietene: astfel copacii se taie pentru că murdăresc pe jos (duzii) alţii nu produc destul oxigen, sustine si retribuie din bani publici cu 450 de lei/per copac, asa-zisa toaletare- ciuntire barbara. ”diafragmele” - bordurile acelea de juma de metru sunt fie pentru că maşinile să nu mai între pe spaţiul verde (deşi sunt puse peste tot acele borduri, nu doar la margine de trotuar) sau că aluviunile de noroi să nu mai iasă pe carosabil (s-a turnat pământ pentru a umple acele ”cavouri” roz).

Locurile de joacă trebuie îngrădite cu garduri de 2 m, cele mici nu erau îndeajuns fiind probabil posibil de excaladat de copii în timp ce părinţii lor adormeau. Blocurile sunt îngrădite tot cu garduri înalte împotriva boschetarilor..şi ultima bombă, atenţie: ”Betonul se macină şi produce praf” şi pentru asta trebuie înlocuit tot betonul din parcări."

Potrivit grupului de iniţiativă civică, toaletarea abuzivă şi reducerea sistematică a spaţiului verde duce la înmulţirea cazurilor de boli imunologice şi a celor de stres şi depresie. Bucureştiul este a doua cea mai poluată capitală europeană cu pulberi de suspensie. În Bucureşti se înregistrează anual, în medie, 92 de zile cu depăşiri ale poluanţilor atmosferici, faţă de limita de 35 de zile prevăzută de normele europene.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră