Viaţa bate filmul! Cartele SIM în sarmale şi telefoane mobile în mingi de fotbal desumflate

01 Mar 2016 | scris de Mara Răducanu
Viaţa bate filmul! Cartele SIM în sarmale şi telefoane mobile în mingi de fotbal desumflate

"Am găsit în sarmale 100 de SIM-uri" a spus Cătălin Bejan. La dezbaterea comisiei a luat parte și ministrul Justiției, Raluca Prună, care a precizat că Guvernul urmează să aprobe săptămâna viitoare regulamentul de aplicare a Legii cu privire la condițiile din penitenciare. Ministrul Justiției a mai spus că ANP va adopta legislația terțiară în materie în curs de 30 de zile.

"Legea 254/2013 a fost adoptată în februarie 2014. Tot la acea dată trebuia adoptat și regulamentul și suntem, sigur, doi ani mai târziu, iar regulamentul nu a fost aprobat. S-a constituit un grup de lucru, care a elaborat acest regulament. El a fost pus pe masa mea la începutul lunii decembrie. Mi-am luat și eu răgazul, ca ministru nou în funcție, să-l citesc și nu numai să-l citesc și să-l și completez cu chestiuni pe care nu le cuprindea", a declarat Raluca Prună, potrivit agerpres.ro. Prună a vorbit și despre decizia CCR prin care se solicită ca persoanele aflate după gratii să aibă asigurat "dreptul la vizită intimă", potrivit agerpres.ro. 

„Dau numai un exemplu, ele sunt ceva mai numeroase. Pentru a putea să ne asigurăm că punem în regulament, reglementăm și această chestiune ridicată acum, de ultimă oră, de Curtea Constituțională, a mai durat puțin pentru că au fost discuții cu Ministerul de Interne cu privire la spațiile în care pot asigura asta. (...) Regulamentul acum este finalizat și eu sper cel mai târziu săptămâna viitoare să fie aprobat de Guvern. Îmi pare rău dacă am contribuit cu o mică întârziere. Eu nu am vrut altceva decât ca regulamentul să fie mai bun", a spus aceasta.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră