Căpitanul Alina Tucă, prima femeie ofițer român în misiune în Congo: "Africa. Aici bucuria vine din orice"

08 Aug 2015
Căpitanul Alina Tucă, prima femeie ofițer român în misiune în Congo:
Republica Democrată Congo este o țară aflată în inima Africii, măcinată de aproape două decenii de conflicte armate, la care se adaugă foametea, sărăcia și bolile tropicale. Organizația Națiunilor Unite desfășoară în Congo misiunea MONUSCO, la care Armata Română participă cu 21 de observatori militari.

Printre ei se află și căpitanul Alina Tucă, prima femeie ofițer român dislocată în misiunea MONUSCO.

Căpitanul Alina Tucă își desfășoară activitatea într-un team site din satul Manono, regiunea Katanga, unde principalele misiuni ale observatorilor militari sunt de monitorizare a situației de securitate, patrulare în zona de responsabilitate și interacțiunea cu populația.

“Empatia luminează nevoile noastre profunde, fără a ne permite vreodată să uităm că însăși supraviețuirea noastră depinde de abilitatea de a ne înțelege întru totul unii pe alții și de a ne raspunde reciproc cu sufletul și mintea …Africa este locul unde oamenii au timp să discute. Nu se grăbesc și pun preț pe relațiile interumane. Aici bucuria vine din orice…”, mărturisește într-un mesaj căpitanul Tucă.

În România, Alina este încadrată la Batalionul 265 Poliție Militară, este pasionată de excursiile montane, atletism și natație, fiind, totodată, un membru activ al grupului Invictus, un grup de militari inimoși care și-a propus să colecteze fonduri pentru a trimite cel puțin un luptator român rănit în teatrele de operații la ediția din anul 2016 a Jocurilor Paralimpice Invictus.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră