Când îi ajunge CUŢITUL LA OS, politicianul român pleacă la un spital de afară. Lista VIP-urilor care s-au operat în strănătate

15 Iun 2015
Când îi ajunge CUŢITUL LA OS,  politicianul român pleacă la un spital de afară. Lista VIP-urilor care s-au operat în strănătate
 Cu un sistem medical pe care ani la rând politicienii români declară că se străduiesc să îl finanţeze şi să îl resusciteze, majoritatea dintre ei apelează la clinici din străinătate în momentul în care au o problemă de sănătate.

Victor Ponta - operaţie în Turcia

Astfel, premierul Victor Ponta se află în Turcia pentru a se opera la un picior. El a fost, joia trecută, la spital, pentru un control la genunchi, după accidentul suferit în timpul unui meci de baschet. În urma efectuării unui RMN, medicii au stabilit că premierul are ligamentele rupte şi i-au recomandat o intervenţie chirugicală. Loredana Radu, avocata premierului, a confirmat că Ponta ar fi plecat direct la Istanbul, cu avionul președintelui turc Recep Tayyip Erdogan. Unele surse spun că, vineri, Victor Ponta i-a lasat interimatul lui Gabriel Oprea la conducerea Guvernului pentru o săptămână.

Traian Băsescu - operaţie la Viena

Presedintele Traian Basescu se opera de hernie de disc, în mai 2006, la Viena. Operaţia a fost făcută la Spitalul Allgemeines Krankenhaus din Viena de catre o echipa de medici austrieci.
Cinci ani mai târziu, medicul care l-a operat pe Traian Băsescu declara la Cluj: "Politicienii şi consilierii lor ştiu, spre exemplu, că în Viena există una dintre cele mai dotate clinici şi medici foarte buni, cred că aceste aspecte au dus la rezolvarea problemei în acest fel. Sunt aici să spun şi să sfătuiesc viitorii pacienţi şi populaţia că astfel de lucruri se pot face şi aici, în România, există şi se fac eforturi în acest sens. Este într-adevăr o încărcătură emoţională în plus când este vorba de oameni importanţi. Am avut şi un prieten apropiat pe care l-am operat. Cred că aceste două operaţii (a lui Traian Băsescu şi a prietenului - n.r.) au fost cele mai solicitante operaţii pe care le-am făcut. Din fericire, cei doi au fost pacienţi ideali".


Premierul Tăriceanu - operaţie la Bordeaux


Primul ministru Calin Popescu Tăriceanu se opera la picior în iarna anului 2006, la Bordeaux. În vara aceluiaşi an, Tăriceanu avusese un accident de motocicletă.

Medicii de la Clinique du Sport, care l-au operat la genunchi pe premierul Calin Popescu Tariceanu, au folosit la acea vreme o tehnică unică în lume. Astfel, doctorii din Bordeaux l-au operat pe premierul roman cu ajutorul calculatorului: ei au introdus o sondă în sistem 3D pentru a permite repozitionarea ligamentului cu o precizie incredibilă.


Ion Iliescu - operaţie la Paris

În vara anului 2007, fostul preşedinte al României Ion Iliescu suferea o intervenţie chirurgicală la inima într-o clinică din Paris. Acesta a trecut printr-o intervenţie de coronaro-plastie, care presupune introducerea unui stent pe vasele de sânge.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră