Cancelarul Austriei: Firmele austriece ar putea să-și strângă lucrurile și să plece din România

21 Dec 2018 | scris de M.C.
Cancelarul Austriei: Firmele austriece ar putea să-și strângă lucrurile și să plece din România

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, face vineri o vizită la Bucureşti, în contextul în care Austria îi va preda României preşedinţia Consiliului Uniunii Europene de la 1 ianuarie.

În cursul vizitei, cancelarul Sebastian Kurz este primit de preşedintele Klaus Iohannis şi are o întrevedere cu premierul Viorica Dăncilă.

Pe agenda discuțiilor se află teme precum: viitorul Uniunii Europene, următorul buget al Uniunii după anul 2020, retragerea Marii Britanii și alegerile pentru Parlamentul European. 

După întrevederea cu Klaus Iohannis, Sebastian Kurz a declarat, referitor la ordonanţa de urgenţă cu privire la măsurile fiscale anunţate de ministrul Finanţelor, că nu-şi face griji pentru firmele austriece, dar că acestea ar putea să-şi strângă lucrurile şi să plece.

"Eu nu-mi fac griji pentru firmele austriece, deoarece ştiu ce firme austriece sunt aici în România şi au investit aici. Sunt firme mari cum ar fi OMV sau Erste Bank, firme care lucrează în multe state, România este o parte mai mică a activităţii. Ar putea să-şi strângă lucrurile şi să plece, dar în mod cinstit nu-mi fac griji pentru aceste firme", a spus Kurz, la conferinţa comună cu preşedintele Klaus Iohannis. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, referitor la ordonanţa de urgenţă cu privire la măsurile fiscale anunţate de ministrul Finanţelor, că astfel de măsuri au clar un impact negativ în economie prin faptul că nu au fost pregătite, subliniind că speră că s-a înţeles apelul său ca guvernanţii să reia discuţia şi să vină cu un pachet de măsuri explicabile.

Cancelarul austriac  i-a mulţumit vineri preşedintelui Klaus Iohannis pentru că a avut grijă de democraţie şi de statul de drept.

"Vreau să îţi mulţumesc pentru că, în calitate de preşedinte, ai avut grijă de democraţie, de statul de drept", i-a spus cancelarul austriac şefului statului român, în conferinţa de presă comună desfăşurată la Palatul Cotroceni.

Kurz a afirmat că şeful statului este un "garant" al democraţiei şi al statului de drept.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră