Câinele erou Max are nevoie de gândurile noastre bune!

23 Aug 2015
Câinele erou Max are nevoie de gândurile noastre bune!
Nu l-aţi uitat pe Max, nu-i așa? A fost vedeta paradelor militare, în fiecare zi de 1 decembrie. E câinele care a luptat în Afganistan, riscându-și viaţa, pentru a o salva pe cea a soldaţilor români. Singurul patruped al Armatei Române antrenat să detecteze explozibili în teatrele de operațiuni.

Max e ciobănescul german care a reușit să schimbe legile și destinul tuturor câinilor de serviciu din România ce erau condamnaţi la moarte, după o viaţă pusă în slujba oamenilor. Ȋn 2013, pe când avea doar 4 ani, Max s-a îmbolnăvit de dirofilaria, pentru că nu a fost vaccinat la timp. Devenit inutil oamenilor, el urma să fie, cel mai probabil, euthanasiat. Ȋnsă Dumnezeu și dragostea instructorului său i-au scos-o în cale pe Sorina Hanea, cea care avea să devină îngerul păzitor al lui Max.



Povestea lui a devenit celebră, iar la sfârșitul anului trecut, MApN, dar și MAI au schimbat procedurile ce prevedeau casarea câinilor de serviciu. Potrivit noilor dispoziții, aceste necuvântătoare sunt considerate acum suflete, și nu un obiecte, iar instructorul lor sau orice altă persoană din privat are dreptul să revendice câinii de serviciu, după „pensionarea” lor.



Acum vi-l amintiţi pe Max, nu-i așa? Astăzi, Max are nevoie de rugăciunile noastre. De un gând bun. „Max «a căzut» La propriu! Pur și simplu, a căzut din picioare, duminica trecută, și nu s-a mai putut ridica! Nu știm nici acum ce a generat acest «colaps», un lucru e cert, el se află între lumi acum, epuizat, îngrijit, iubit, dar încă neînţeles de noi, oamenii care i-am adus multă suferinţă, dar și dragoste. Care, însă, se pare, nu e suficientă ca să-l ajutăm să trăiască sănătos, alături de noi”, a scris Sorina Hanea pe o pagină de socializare.



„Nu știm nici noi, nici medicii care-l îngrijesc de atâta vreme, ce a generat întâi o ușoară inapetenţă, apoi un tract digestiv cu probleme, micţiuni mai rare, spre deloc, deși diureticele administrate crescuseră ca doză. Vinerea trecută părea ușor indispus, sâmbătă respira greu și mergea ușor dezechilibrat, duminică ne-am urcat în mașină și am mers la Ortovet, pentru drenat și unele investigaţii, ca apoi, luni dimineaţă, să ne-ntoarcem la Ortovet, însă cu Max în pătură pe post de targă, pentru că nu se mai putea ţine pe picioare! De luni, 17 august, chiar de ziua fiului meu, Max a devenit din nou pacient intern în Clinica Ortovet. Cu toată grija echipei medicale de acolo, cu tratamentul Reiki complementar oferit cu rigoare, zi de zi, de către domnul Costin Motroasa, starea lui Max rămâne incertă, iar noi, neputincioși la căpătâiul lui, însă încrezători în hazard, că va trece și de acest hop! Şi totuși, înlăuntrul sufletului, simt că alături de el, gândind pozitiv, trimiţându-i doar gânduri frumoase și optimiste, repet, împreună, îl putem ajuta să treacă și cumpăna asta. Noi toţi, prieteni sinceri și medici pricepuţi, împreună!”

Vă rugăm, rugaţi-vă pentru Max! 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră