UPDATE. Ca în Stan şi Bran: O locomotivă s-a desprins de tren şi a lăsat călătorii în câmp

18 Iul 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Ca în Stan şi Bran: O locomotivă s-a desprins de tren şi a lăsat călătorii în câmp

Locomotiva unui tren Interregio s-a desprins de vagoane în mers. Incidentul a avut loc marţi dimineaţă, în apropiere de Radomireşti Olt. Oamenii au stat în câmp o oră până s-a întors locomotiva să îi ia.

Informaţiile şi fotografiile despre incident au apărut iniţial doar pe reţele de socializare postate de călători, iar marţi după prânz a reacţionat şi CFR Călători. Trenul care trebuia să plece la 22.30 din Timişoara a pornit la drum cu 30 de minute întârziere, relatează TVR.

Marţi dimineaţă, în jurul orei opt  trenul a rămas în câmp, fără locomotiva care s-a desprins de vagoane şi a plecat mai departe. "Eram cu 15 kilometri înainte de Dragomirești, în câmp. Am auzit un sunet, ca de ruptură metalică, apoi trenul a încetinit și a oprit.  Locomotiva, care se desprinsese de noi, a aplecat mai departe. După un timp ni s-a explicat că s-a rupt bulonul, iar acela fusese sunetul pe care l-am auzit. A durat o oră ca locomotiva să se întoarcă", povestește Alina Vitcovschi, o timișoreancă aflată în tren.

După prânz, CFR Călători a dat următorul comunicat: " Marți, 18 iulie 2017, în jurul orei 08 dimineața, trenul InterRegio 1696 Timișoara - București a frânat automat în zona Radomirești din cauza unei probleme apărute în circulație.

Cei aproximativ 300 pasageri au fost în siguranță și și-au continuat călătoria cu același tren. Garnitura și-a reluat traseul, după aproximativ o oră de staționare și după realizarea mai multor manevre a locomotivelor în zonă. La acest moment sunt cercetate cauzele care au condus la incident".

Cum s-a creat impresia că mecanicii de locomotivă au mers mai departe fără să-şi dea seama că au pierdut vagoanele de tren pe drum, Alina Predescu, purtătorul de cuvânt la CFR Călători, a explicat pentru hotnews.ro că mecanicii au respectat procedurile şi locomotiva a plecat spre cea mai apropiată gară pentru a face proba frânelor şi apoi s-a reîntors . 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră