Buzău. Unui maniac i s-a pus pata pe bagheta de dirijor a statuii lui George Enescu!

04 Aug 2015
Buzău. Unui maniac i s-a pus pata pe bagheta de dirijor a statuii lui George Enescu!
Autoritățile locale din Buzău se confruntă cu o situație extrem de neobișnuită, bagheta de dirijor a statuii lui George Enescu este furată cu regularitate, numai în ultimele luni fiind necesară înlocuirea acesteia de câteva zeci de ori.

Statuia lui George Enescu, operă în bronz a lui Oscar Han, aflată pe lista monumentelor istorice, este amplasată în zona centrală a Parcului Tineretului.

Motivele pentru care cineva ar fi putut dezvolta o asemenea pasiune sunt destul de neclare, întâmplarea putând primi o paletă largă de explicații, de la amuzament, la boli psihice. Ceea ce se constată este că la câteva zile după ce bagheta reîntregește statuia, ea dispare din nou.

Nici chiar schimbarea materialului din care este confecționată bagheta, lemn, plastic sau metal, nu a putut produce diminuarea obsesiei dezvoltate în legătură cu ea.

"Cred că este cineva maniac care nu suportă să vadă bagheta lui Enescu. A dispărut până acum de zeci de ori, are vreunul pe chelie damblaua asta, să nu aibă baghetă. O iau probabil pentru fier vechi, sau cine știe, niște teribiliști. Exact ca și în cazul statuii lui Eminescu din Galați", a declarat jurnaliștilor Petre Burada, directorul Urbis Serv Buzau. societatea care se ocupă de înlocuirea baghetei.

Singura soluție pentru identificarea autorului și stoparea fenomenului pare a fi instalarea unor camere video de supraveghere în zonă, măsură ce nu a fost încă prevăzută în bugetul local.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră