Sărbători de Bulibaşă, după gratii. Ferdinant Stănescu, acuzat de trafic de influență, trimis în judecată

30 Dec 2015 | scris de Mara Răducanu
Sărbători de Bulibaşă, după gratii. Ferdinant Stănescu, acuzat de trafic de influență, trimis în judecată

Conform unui comunicat al DNA,  în rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în zilele de 22 și 25 noiembrie, precum și pe 9 decembrie 2015, Ferdinant Stănescu a pretins de la o persoană (denunțător în cauză) suma totală de 30.000 de euro, lăsând să se creadă că are influență asupra a trei magistrați din municipiul Iași, care aveau de soluționat o cauză penală în care o rudă a denunțătorului fusese trimisă în judecată în stare de arest preventiv.

"În schimbul banilor pretinși, inculpatul a afirmat că îi va determina pe magistrați să dispună punerea în libertate a persoanei respective. Inculpatul mai susținea că fiecare dintre cele trei persoane ('doi procurori și un judecător') urma să primească inițial suma de 5.000 de euro, iar, după punerea în libertate a rudei denunțătorului, încă 5.000 de euro/persoană", se menționează în comunicatul DNA.

Pe 9 decembrie, în parcarea unui hotel din localitatea Băile Felix, Ferdinant Stănescu a primit de la denunțător o primă tranșă de 12.000 de euro din suma pretinsă, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.  Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunere de a se menține arestarea preventivă. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate asigurat de Serviciul Român de Informații.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră