Bucureştiul va avea 400 noi autobuze. Cine a câştigat licitaţia

19 Feb 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Bucureştiul va avea 400 noi autobuze. Cine a câştigat licitaţia

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, luni, că asocierea Otokar Europe SA - Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi a câştigat licitaţia privind achiziţia celor 400 de autobuze Euro 6, care vor face parte din parcul auto al RATB.

La licitaţie au fost depuse patru oferte: Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret AS, Man Truck&Bus AG, Mercedes Benz România SRL şi asocierea Otokar Europe SA - Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi, conform agerpres.ro.

Otokar Europe SA şi Otokar Otomotiv sunt companii turcesşti care fac parte din conglomeratul de firme Koç Holding, cel mai mare conglomerat industrial din Turcia. Koç Holding deţine şi producătorul de electrocasnice Arctic Găeşti, conform hotnews.ro. Fabrica unde sunt produse autobuzele OTOKAR este amplasată în oraşul Sakarya.

Valoarea achiziţiei este de 100 de milioane de euro, reprezentând 250.000 de euro plus TVA, pentru fiecare autobuz. Conform caietului de sarcini al licitaţiei, contractul este pe o perioadă de 4 ani, timp în care vor fi livrate: 320 de autobuze cu o lungime de 12 metri cu o capacitate minimă de 96 de călători, 50 de autobuze cu o lungime de 10 metri şi o capacitate minimă de 70 de călători, precum şi 30 de autobuze articulate, lungi de 18 metri, cu o capacitate minimă de 135 de călători. Toate autobuzele ar urma să fie dotate cu aer condiţionat. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră