Pasajul Piaţa Sudului, Arcul de Triumf şi circuitul Tei-Floreasca au rămas fără finanţare

19 Dec 2015 | scris de Gabriela Antoniu
Pasajul Piaţa Sudului, Arcul de Triumf şi circuitul Tei-Floreasca au rămas fără finanţare

Este vorba despre o finanțare de 124.183.654,08 lei care nu mai poate fi decontată din fonduri europene și de la bugetul de stat. Banii reprezintă cofinanțarea proiectelor pentru realizarea pasajului rutier de la Piața Sudului, amenajarea unui circuit turistic pe lacurile Tei și Floreasca, precum și pentru lucrările de construire a ambulatoriului la spitalul ”Foișor”.

De asemenea, aproximativ 8 milioane de lei, care puteau fi utilizați din fonduri europene, vor fi plătiți din bugetul Primăriei Capitalei pentru continuarea altor trei proiecte: consolidare, restaurare și conservare Arcul de Triumf, Observatorul Astronomic ”Vasile Urseanu” și proiectul de reabilitare, modernizare și echipare a ambulatoriului integrat al spitalului clinic de copii ”Victor Gomoiu”. Lucr[rile la aceste obiective sunt aproape finalizate, dar s-a solicitat prelungirea termenului de implementare până la 30 iunie 2016. 

Valoarea totală a acestor proiecte a fost estimată la 313.490.033,35 lei, din care 191.066.216,65lei reprezenta finanțare nerambursabilă din fonduri europene și contribuție de la bugetul de stat al României, prin POR 2007-2013.

Termenul de finalizare a celor 8 proiecte este de 31 decembrie 2015. "Va trebui să ducem proiectele la bun sfârșit, iar acest lucru îl vom face din surse proprii”,a declarat, vineri, primarul general interimar, Răzvan Sava, conform unui comunicat al Primăriei Capitalei.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră