Bucureştenii vor primi 2.500 lei pentru fiecare nou-născut

08 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Bucureştenii vor primi 2.500 lei pentru fiecare nou-născut

Consilierii generali ai Capitalei au adoptat în şedinţa de joi un proiect de hotărâre care stimulează financiar natalitatea. Familiile din Bucureşti vor primi câte 2.500 pentru fiecare nou-născut.

Condiţiile pentru acordarea acestui stimulent financiar sunt ca măcar unul dintre părinţi să aibă domiciliul în Bucureşti, copilul să se fi născut într-un spital, inclusiv privat, şi să fie declarat în termen de o lună de la data naşterii. Banii vor fi acordaţi de Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București pe baza unei cereri şi a unui dosar care să cuprindă certificatul de naştere, biletul de ieşire din spital, extras de cont, în cazul în care banii vor fi alocaţi prin virament bancar.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că măsura va fi nu numai un stimulent financiar pentru creşterea natalităţii, dar şi un mod de a scoate la suprafaţă copiii invizibili, existând încă familii care nu și-au declarat până în prezent nou-născuţii.

"Cred că, practic, vom pune capăt prin acest stimulent financiar acelui fenomen al 'copiilor invizibili', care se nasc, trăiesc, cresc în familii, dar nu au certificat de naștere, la 14 ani nu au o carte de identitate, nu pot fi vaccinați, nu pot să fie înscriși la școală", a declarat Gabriela Firea.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră