Bucureștenii vor avea piscine, amfiteatre, porturi și sală polivalentă. Proiectul impresionant va fi amenajat pe Lacurile Floreasca – Tei

21 Aug 2015
Bucureștenii vor avea piscine, amfiteatre, porturi și sală polivalentă. Proiectul impresionant va fi amenajat pe Lacurile Floreasca – Tei
Sorin Oprescu, edilul Capitalei, a participat, vineri, la conferinţa de presă în cadrul căreia a fost prezentat stadiului proiectului "Amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca şi Tei (şi zonă adiacentă lor).

"Ne dorim ca acest proiect, derulat cu fonduri europene, să fie finalizat în primele luni ale anului viitor, având grijă să respectăm toate normele Uniunii Europene. Realizarea  proiectului presupune construirea unui adevărat pol turistic în zona lacurilor Floreasca-Tei.Pe lângă amenajarea unei ecluze navigabile, se vor construi două poduri, debarcadere pentru vaporaşe turistice, dar şi două amfiteatre pentru activităţi culturale. Ne dorim să oferim astfel  bucureştenilor, dar şi  şi turiştilor aflaţi în Capitala posibilitatea de a beneficia de  modalităţi de petrecere a timpului liber, la standarde europene", a explicat Oprescu.

În acest sens, managerul de proiect, Cristina Pârvulescu, a explicat că lucrările sunt executate în proporţie de 30%:
"Proiectul a fost structurat în cadrane de intervenţie, iar până în acest moment au fost realizate lucrările privind crearea celor trei peninsule şi lucrările de decolmatare şi de refacere a malurilor, acestea fiind şi cele mai complexe tipuri de lucrări. De asemenea se pregătesc lucrările pentru construcţia clădirii polifuncţionale (lac Floreasca), pentru pasarela ciclopietonala (lac Floreasca), şi ecluză (Floreasca - Tei)."

Cum va arăta amenajarea celor două lacuri

Astfel, proiectul îşi propune realizarea unui traseu turistic, structurat în jurul celor 3 modalităţi de parcurgere: cu bicicletă, pietonal şi nautic. Traseul porneşte din Lacul Herăstrău, trece prin ecluză în Lacul Floreasca şi ajunge, printr-o nouă ecluza, în Lacul Tei.

De-a lungul circuitului turistic vor fi amenajate 2 amfiteatre pentru activităţi culturale şi de agrement (1 pe Lacul Floreasca şi 1 pe Lacul Tei), o sală poli-functionala cu o suprafaţă de 260 mp şi o capacitate de 360 de persoane (Lacul Floreasca), 5 platforme pentru activităţi culturale şi de agrement (4 pe Lacul Floreasca şi 1 pe Lacul Tei), 3 piscine destinate agrementului (2 în Floreasca şi 1 în Tei), 6 porturi turistice (4 în Floreasca şi 2 în Tei), 12 debarcadere (8 pe Floreasca şi 4 pe Tei) pentru ambarcaţiuni mici de agrement şi ambarcaţiuni turistice (vaporaşe, bărcuţe, echipamente pentru wind surf şi kite surf, canoe şi hidrobiciclete), un loc de joacă pentru copii cu o suprafaţă de 832 de mp (Lacul Floreasca) şi piste de biciclete cu o lungime de 4410 metri liniari.

Proiectul în cifre

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 5 "Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului", Domeniul major de intervenţie 5.2 "Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice".

Valoare totală proiect: 88.355.487,98 lei, din care:
Valoare neeligibilă: 10.162.990,00 lei
Valoare eligibilă: 61.216.313,21 lei
TVA: 16.976.184,77 lei
Asistenţă financiară nerambursabila: 23.519.736,61 lei
Contribuţie proprie: 47.859.566,60 lei

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră