Biserica cere rabdare,intelepciune si credinta in cazul icoanei parintelui Arsenie Boca

05 Mai 2015
Biserica cere rabdare,intelepciune si credinta in cazul icoanei parintelui Arsenie Boca
Biserica cere credincioșilor răbdare, înțelepciune și credință în cazul de la Pușcași, acolo unde localnicii au observat că o icoană care îl înfățișează pe părintele Arsenie Boca lăcrimează.Protopopul de Vaslui a declarat, marți, pentru Agerpres.ro, că este bine ca oamenii să evite "senzaționalul trecător" și să-l caute pe Dumnezeu.

"Biserica și credința ortodoxă au la baza lor minunea Învierii Mântuitorului Iisus Hristos și Pogorârea Duhului Sfânt. Desfășurarea activității Bisericii este o lucrare minunată ea însăși, pentru faptul că Dumnezeu lucrează prin Biserica Sa pentru oameni. Spunem aceste cuvinte pentru a arăta că minunea este proprie doar Bisericii, dar referitor la icoana de la Pușcași este nevoie de răbdare, înțelepciune și credință. Dacă este ceva de la Dumnezeu, va continua și va dăinui, dacă nu este de la Dumnezeu, se va stinge. Este de dorit să evităm senzaționalul trecător și să căutăm pe Dumnezeu, pe Maica Domnului și pe sfinții Bisericii, dar și lucrarea minunată mai întâi prin credință, apoi smerenie și responsabilitate pentru ce primim, bine știind că în orice caz Dumnezeu dorește doar binele omului", a afirmat protopopul de Vaslui, preotul Adrian Chirvase.

Comuna vasluiană Pușcași, acolo unde se află o icoană cu părintele Arsenie Boca despre care sătenii spun că lăcrimează de mai multe zile, a devenit, de aproape o săptămână, loc de pelerinaj pentru credincioși din toate colțurile țării. Din spusele oamenilor, peste 2.000 de pelerini au trecut să se roage și să vadă cu ochii lor cum icoana lăcrimează.

Mai mulți locuitori ai comunei, dar și pelerini, au susținut că ar fi vorba despre un semn care arată că părintele Arsenie Boca trebuie canonizat de BOR, alții au apreciat că se află în fața unei minuni dumnezeiești, dar a existat și o categorie care a fost de părere că evenimentul prevestește ceva rău în privința țării noastre, știut fiind faptul că Arsenie Boca a făcut mai multe prorociri sumbre despre România.
De altfel, Episcopia Hușilor a trimis luni o delegație care să analizeze situația creată în comuna Pușcași.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră