Bilanţul serii trecute. 60 de persoane duse la audieri, 20 reţinute. De ce a acţionat Jandarmeria târziu?

02 Feb 2017 | scris de Sebastian S. Eduard
Bilanţul serii trecute. 60 de persoane duse la audieri, 20 reţinute. De ce a acţionat Jandarmeria târziu?

Poliţia Capitalei a anunţat, joi dimineaţă, că peste 60 de persoane au fost duse la audieri ca urmare a incidentelor de la manifestaţia din noaptea de miercuri spre joi, din Piaţa Victoriei din Capitală. Cercetările sunt făcute pentru infracţiunile de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Conform datelor oficiale, până la ora 0.00, fuseseră reţinute 20 de persoane şi, totodată, au fost confiscate mai multe sticle incendiare, declara, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

El a precizat că patru jandarmi au fost răniţi în urma violenţelor.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei a mai spus că forţele de ordine au intervenit cu oarecare întârziere în izolarea celor care au aruncat cu torţe şi petarde, pentru a-i proteja pe manifestanţii paşnici care se aflau în zonă, unii chiar însoţiţi de copii.

 Astfel, conform lui Enache, mai întâi au fost lansate apeluri la megafon ca protestatarii să se îndepărteze, pentru ca, mai apoi, jandarmii să poată interveni cu gaze lacrimogene împotriva celor care aruncau cu petarde, torţe şi obiecte contondente.

Georgian Enache a precizat că nu poate spune dacă persoanele reţinute fac parte din galeriile unor echipe de fotbal.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră