Aproape PATRU MILIOANE DE EURO amendă pentru trei companii care vând benzină și motorină

25 Ian 2016 | scris de Cristi Ionescu
Aproape PATRU MILIOANE DE EURO amendă pentru trei companii care vând benzină și motorină

Consiliul Concurenței a sancționat cu amenzi în valoare totală de aproximativ 3,7 milioane euro (16,9 milioane de lei) trei companii din domeniul comercializării angro de carburanți pentru încheierea unei înțelegeri anticoncurențiale, a declarat președintele instituției, Bogdan Chirițoiu.

 Tinmar Ind București (15,2 milioane de lei), Planoil București (1,3 milioane de lei) și Planoil Industries București (0,3 milioane de lei) au participat la o înțelegere anticoncurențială, constând în fixarea prețurilor, discounturilor și adaosurilor comerciale, împărțirea clienților și a surselor de aprovizionare în activitatea de distribuție angro de benzină și motorină pe piața românească.

Toate companiile sancționate au recunoscut participarea la înțelegerea anticoncurențială și au beneficiat de o reducere a amenzii de 20%.

Conform Legii Concurenței, sunt interzise orice înțelegeri între companii care denaturează concurența, în special cele prin care se stabilesc prețurile de vânzare sau cumpărare sau cele prin care se împart piețele sau sursele de aprovizionare.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră