Miting de susţinere pentru Beke Istvan Attila, individul care ar fi vrut să detoneze o bombă de 1 Decembrie

06 Dec 2015 | scris de Cristi Ionescu
Miting de susţinere pentru Beke Istvan Attila, individul care ar fi vrut să detoneze o bombă de 1 Decembrie

Miting de sprijin la Budapesta pentru cetățeanul român de etnie maghiară Beke Istvan Attila, arestat preventiv marți seară pentru 30 de zile de autoritățile române după ce fusese reținut de procurorii DIICOT în legătură cu intenția de a detona un dispozitiv exploziv improvizat la manifestația de 1 Decembrie de la Târgu Secuiesc.

Circa 200 de membri și susținători ai HVIM, care se descriu drept 'naționaliști radicali', s-au strâns în fața Ambasadei României la Budapesta și au cerut eliberarea lui Beke Istvan Attila.

Gyorgy Gyula Zagyva, co-liderul organizației HVIM, a afirmat că este 'clar' faptul că autoritățile române nu dețin nicio dovadă împotriva lui Beke și că operațiunea desfășurată de DIICOT care a dus la arestarea lui Beke Istvan Attila a avut ca scop intimidarea maghiarilor și oprimarea autonomiei maghiarilor din Transilvania.

El a adăugat că ungurii au responsabilitatea comună de a-l susține pe Beke Istvan Attila, liderul HVIM din Târgu Secuiesc, și le-a cerut demonstranților prezenți să relateze acest caz pe rețelele de socializare online, astfel încât Beke să poată fi eliberat.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră