SCANDALOS! Copiii nimănui: Un bebeluş de nouă luni a fost bătut şi muşcat pe tot corpul. Cazul, în atenţia poliţiştilor şi a Protecţiei Copiilor

06 Aug 2015
SCANDALOS! Copiii nimănui: Un bebeluş de nouă luni a fost bătut şi muşcat pe tot corpul. Cazul, în atenţia poliţiştilor şi a Protecţiei Copiilor
Era nemâncat  de câteva zile bune, iar trupul îi era plin de muşcături şi lovituri atunci când a fost transportat la spital. Vorbim despre un  bebeluş de nouă luni din Caraş-Severin- lăsat acasă timp de trei zile doar cu fraţii săi, dintre care cel mai mare în vârstă de 12 ani-  ajuns la Spitalul de Copii din Timişoara bătut, cu fractură la un picior şi cu muşcături de om pe corp. Oficiali din cadrul Poliţiei Caraş- Severin au declarat pentru site-ul mariustuca.ro că , momentan, există un dosar penal în lucru pentru rele tratamente aplicate copilul. Tatăl care susţine că nu era acasă atunci când s-a întâmplat tragedia a fost audiat de anchetatori. El a precizat acestora că a lipsit trei zile de acasă deoarece a fost plecat la Arad pentru a-şi conduce soţia, care pleca la muncă în străinătate.

Până la finalizarea anchetei, minorii vor rămâne în grija asistenţilor maternali. Daca se dovedeşte că părinţii nu sunt capabili să aibă grijă de cei patru copii, aceştia riscă să nu-i mai vadă. 

Cine este vinovat de drama bebeluşului de nouă luni 


Ancuţa Cheţan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin,  a declarat că un bărbat din localitatea Ilidia s-a prezentat, miercuri seară, la Spitalul Judeţean Reşiţa, cu fiul său în vârstă de doar nouă luni, acesta având urme de violenţă pe corp. „Aseară (miercuri seară - n.r.) s-a prezentat la Spitalul Judeţean din Reşiţa un bărbat cu copilul său de nouă luni. Copilul prezenta urme de violenţă pe corp. Cei de la spital au anunţat Poliţia şi noi, împreună cu cei de la Protecţia Copilului, am deschis o anchetă în acest caz pentru stabilirea vinovatului. Copilul a fost transportat la Timişoara, la spital", a declarat aceasta pentru mediafax.ro.Bebeluşul a fost internat la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara.

Site-ul mariustuca.ro a  prezentat în articolul „CONDAMNAŢII FĂRĂ VINĂ. De ce mor COPIII ÎN INCENDII“, drama unor copii care devin victimele propriilor familii. Pentru că, de multe ori, cei care le dau viaţă îi lasă singuri în casă și încuiați. „În primele cinci luni ale lui 2015, 10 copii au murit în incendii, iar alţi 21 au fost răniţi. Anul trecut, în aceeaşi perioadă, doi copii şi-au pierdut viaţa în astfel de incidente, în timp ce 18 au fost răniţi“, au precizat pentru site-ul mariustuca.ro oficiali din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). În topul oraşelor cu cele mai multe intervenţii ale pompierilor pentru stingerea incendiilor se numără Bucureştiul, Suceava, Iaşi şi Cluj.

Lăsaţi singuri şi încuiaţi în casă

Potrivit unor campanii făcute de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, “F.O.C.- Flăcările Omoară Copii”, s-a stabilit că, majoritatea copiilor implicaţi în incendii provin din familii cu probleme sociale şi financiare. Alte cauze identificate: copiii au fost lăsaţi singuri în casă, cu mijloacele de încălzire în funcţiune, în multe situaţii încuiaţi sau blocaţi şi aflaţi în imposibilitatea de a se autoevacua sau o mare parte din victime au fost lăsate în îngrijirea bunicilor sau a altor rude, părinţii fiind plecaţi din ţară.

Victimele propriilor părinţi 

Iunie 2015. Moartea celor trei copii din Uricani - Pavel (un an), Alina (opt ani) şi Tania (zece ani )- a revoltat o întreagă Românie. Aceştia au ars de vii, după ce mama lor i-a încuit în casă şi a plecat nestingherită să-şi cumpere băutură. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara au deschis un dosar penal şi fac cercetări pentru ucidere din culpă în cazul celor trei copii morţi într-un incendiu izbucnit într-un bloc din Uricani, mama acestora fiind audiată de Poliţie.Primele informaţii au arătat că, incediul a pornit de la o lumânare aprinsă. Mama copiilor, despre care martorii susţin că i-a închis în casă pe aceştia - un băieţel de un an, şi două fete, în vârstă de 8 şi 10 ani - şi a plecat să îşi cumpere băutură, a fost dusă la sediul Poliţiei Uricani pentru a fi audiată. Vecinii femeii susţin că aceasta a avut, în total, şase copii, din care doi - unul în vârstă de un an şi şase luni, iar altul de şapte luni - au fost omorâţi de primul soţ al acesteia, în 2003. Bărbatul a fost închis pentru omor calificat şi a murit în penitenciar după câţiva ani, femeia divorţând de el între timp. Un al treilea copil pe care l-a avut cu primul soţ, o fetiţă de trei ani, a scăpat atunci de furia tatălui, fiind plecată la o rudă. Fata are acum 15 ani şi este crescută încă de atunci de naşa ei de botez.Ulterior, femeia s-a recăsătorit, iar cu al doilea soţ a avut cei trei copii morţi în incendiul de luni dimineaţă. Tatăl copiilor nu era acasă, fiind internat în spital în Petroşani. Revoltaţi, vecinii spun însă că tragedia ar fi putut fi evitată dacă sesizările făcute de ei la Primarie şi la Protecţia Copilului din Hunedoara s-ar fi concretizat. Mai mult, povestesc aceştia, cei trei fraţi erau bătuţi şi chinuiţi de propria lor mamă.

12 ianuarie 2015. Şase copii şi tatăl acestora au fost găsiţi morţi în garsoniera din Rovinari, cel mai probabil după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Prima ipoteză statbilită de anchetatori a fost că decesul ar fi fost provocat de o intoxicaţie cu monoxid de carbon provenit de la o instalaţie de încălzire improvizată. Potrivit primarului localităţii Rovinari, Dorin Filip, copiii au vârste cuprinse între şase luni şi şapte ani şi sunt fraţi, ei locuind cu tatăl lor într-o garsonieră dintr-un bloc din Rovinari. Edilul spune că locuinţa în care stăteau aceştia era încălzită cu o instalaţie termică improvizată, care în cursul nopţii nu ar mai fi evacuat gazele în exterior din cauza vântului puternic. Tatăl copiilor era angajat al Complexului Energetic Oltenia, iar soţia acestuia este plecată la muncă în Italia

10 aprilie 2015. Incendiu cu şase morţi la Satu Mare. Şase persoane, dintre care trei copii- cu vârste cuprinse între 1,3 şi 9 ani- toţi membri ai aceleiaşi familii au murit într-un incendiu care le-a cuprins locuinţa improvizată. La sosirea echipajelor de intervenţie, întreaga locuinţă, construită în cea mai mare parte din material lemons, a fost cuprinsă de flăcări.

9 ianuarie 2013. Patru copii, dintr-o comună din judetul Bacîu, au murit într-un incendiu izbucnit în locuinţa lor. Reprezentanţii ISU au precizat că aceştia aveau vârste de 4 si 5 ani, iar doi dintre ei erau gemeni, având un an şi şapte luni. Acoperişul casei a fost mistuit de flăcări, incendiul întinzându-se pe o suprafaţă de 40 de metri pătraţi. La momentul izbucnirii incendiului, cei patru copii erau singuri acasă. Primarul din Măgura, Constantin Traistaru, a declarat după tragedie că mama copiilor este plecată la muncă în Cipru.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră