Baza de la Deveselu, condusa de Comandamentul Fortelor Intrunite de la Napoli

05 Mai 2015
Baza de la Deveselu, condusa de Comandamentul Fortelor Intrunite de la Napoli
Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a anuntat ca baza din localitatea Deveselu va fi condusa de Comandamentul Fortelor Intrunite de la Napoli. Totodata, el a declarat ca obiectivele bazei vor fi operationalizate pana la sfarsitul anului.

Anuntul ministrului Mircea Dusa a fost facut dupa intrevederea pe care a avut-o cu amiralul Mark Ferguson, seful Comandamentului Aliat Intrunit de la Napoli, care se afla in vizita in Romania.

In cadrul intalnirii dintre Dusa si Ferguson s-a discutat despre situatia de securitate pe flancul estic al NATO si UE. Cu aceasta ocazie Dusa a reafirmat ca baza militara de la Deveselu constituie "o capabilitate defensiva" a statelor NATO.

Amiralul Mark Ferguson a anuntat ca, in iunie, vor fi dislocati in poligonul de la Cincu 1000 de militari din comandamentul sau: "Va fi prima data cand un comandament de forte intrunite va fi dislocat in Romania. Aproximativ 1.000 de oameni din 21 de state vor participa la exercitiul care va reprezenta o masura de asigurare importantă pentru Alianta si, de asemenea, o parte a Planului de actiune al NATO. Această dislocare va testa capabilitatea operationala completa a personalului meu, prin schimbarea comenzii si controlului intre Comandamentul de la Napoli si elementele ce vor fi dislocate la Cincu."  

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră