Băsescu şi Firea, la mediator. Dosarul în care fostul președinte este acuzat de şantaj s-ar putea închide

13 Noi 2015
Băsescu şi Firea, la mediator. Dosarul în care fostul președinte este acuzat de şantaj s-ar putea închide
Traian Băsescu a început procedura de mediere cu Gabriela Firea, în dosarul în care cea din urmă l-a acuzat de șantaj. Astfel, procurorii Parchetului General vor suspenda cercetările în cazul fostului șef de stat, relatează Agerpres. Lucian Bolcaș, avocatul Gabrielei Firea, a declarat, astăzi, că Traian Băsescu este cel care a cerut medierea, iar Gabriela Firea a acceptat prin semnarea unui contract în acest sens.
 
Bolcaș a mai spus că un mediator va începe consultări separat cu cei doi în perioada următoare.
 
"Fiecare parte își va expune poziția. Nu e vorba de împăcare, ci o modalitate de stingere a conflictului. Am trimis contractul de mediere la Parchetul General și probabil procurorii vor suspenda cercetările", a precizat avocatul senatoarei PSD. 
 
Parchetul ICCJ a dispus, în 11 martie, începerea urmăririi penale pe numele lui Traian Băsescu, după ce anchetatorii au redeschis, în 30 decembrie 2014, dosarul în care Gabriela Firea îl acuză pe Băsescu de şantaj.
 
Scandalul Băsescu - Firea a început după ce fostul preşedinte, referindu-se la senatorul PSD, a spus că şi acum poate spune că aceasta este "o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist". "Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", a spus Băsescu. (V.M.)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră