Băsescu, REACŢIE DURĂ la redeschiderea dosarului jurnaliştilor răpiţi în Irak: Face rușine României!

30 Oct 2015
Băsescu, REACŢIE DURĂ la redeschiderea dosarului jurnaliştilor răpiţi în Irak: Face rușine României!
Traian Băsescu nu este surprins de decizia Judecătoriei Sectorului 5 de redeschidere a dosarului răpirii jurnaliștilor români în Irak. Fostul președinte a declarat că așteaptă ca Parchetul General să reacționeze rapid și să fie chemat pentru a da o declarație în acest caz.
 
"Nu mă surprinde pentru că reclamația sau plângerea depusă de răposatul Corneliu Vadim Tudor nu mi-a fost opozabilă cât timp am îndeplinit funcția de președinte. A putut fi chemat Vasile Blaga și și-a dat declarația și a fost scos din cauză de procurori. Cu certitudine va trebui să am posibilitatea și eu să dau o declarație la Parchetul General sau cine va investiga acest caz pentru a clarifica lucrurile.(...) Nu contest procedura, era firesc să se întâmple așa. La reclamația făcută de Vadim Tudor, în afară de declarația lui Vasile Blaga, trebuie să fie și declarația mea, pentru că pe noi doi ne-a incriminat", a spus Băsescu în cadrul unei emisiuni TV. 
 
Întrebat dacă statul român a plătit pentru jurnaliștii români răpiți în Irak, Băsescu a spus că dosarul este secretizat de SRI și SIE și că nu are dreptul să facă niciun fel de declarații.
 
"Este secretizat de SRI și de SIE și nu am dreptul să fac niciun fel de declarații legat de conținutul dosarului. Ce pot să vă spun în mod cert este că așa sunt târâți oamenii prin fața procurorilor ... pe delațiuni. Iar aici suntem în fața unei delațiuni a vestitului fost tribun Corneliu Vadim Tudor. Mă voi duce în fața procurorului să dau o declarație", a explicat fostul șef al statului.
 
Băsescu a mai spus că redeschiderea dosarului ''face rușine României''.

''Când un președinte este acuzat că pentru a-și salva niște oameni și-a însușit bani acest lucru nu poate fi decât umilitor — și pentru președinte și pentru țară", a conchis Băsescu.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră