Traian Băsescu, la Înalta Curte de Justiție, în dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak

06 Aug 2015
Traian Băsescu, la Înalta Curte de Justiție, în dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak
UPDATE 10:00 - Copreședintele PNL Vasile Blaga și fostul șef al statului Traian Băsescu s-au prezentat azi la Înalta Curte de Casație și Justiție unde se judecă o cerere a Parchetului General de confirmare a redeschiderii urmăririi penale împotriva lor în legătură cu răpirea jurnaliștilor români în Irak.
 
La intrarea în sediul instanței, Vasile Blaga a spus că nu are emoții și că va da o declarație în acest caz dacă judecătorii vor cere acest lucru. Blaga a afirmat că nu știe ce conține plângerea depusă de Corneliu Vadim Tudor și că a primit miercuri o citație pentru a veni în instanță.
................................

Fostul președinte Traian Băsescu trebuie să se prezinte joi dimineața la Înalta Curte de Justiție, în dosarul răpirii din Irak. Plângerea înaintată de Corneliu Vadim Tudor, în 2012, când acesta l-a acuzat pe președintele PDL din acea vreme că, împreună cu Vasile Blaga, șia oprit o parte din răscumpărarea plătită de statul român, a fost repusă pe rol de Parchetul General. 

În martie 2005, jurnaliştii Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian au fost răpiţi la Bagdad. Ei au fost eliberați după plata unei recompense de 4 milioane de dolari. Președintele Băsescu a spus după eliberarea jurnaliștilor că dosarul acesta va rămâne secretizat cincizeci de ani.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră