Acuzaţii GRAVE:"Nu suntem stat de drept, iar Iohannis nu-i străin de acest lucru"

31 Iul 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Acuzaţii GRAVE:

Invitat sâmbătă seara la Romania Tv, Traian Băsescu, a venit cu exemple care, în opinia sa, dovedesc că justiţia este subordonată politic. El a amintit de decizia definitivă din dosarul familiei Iohannis referitor la una din case, în urma căreia preşedintele a spus că nu este mulţumit, iar apoi s-a aprobat revizuirea şi mutarea procesului. De asemenea, fostul preşedinte a susţinut că fostul preşedinte ANI Horia Georgescu a fost "încătuşat" pentru că a insistat în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis.

Liderul PMP a mai spus că sunt probleme în ce priveşte controlul civil asupra activităţii serviciilor secrete, iar acest lucru nu poate fi rezolvat decât printr-un control parlamentar extrem de puternic.. "SRI trebuie pus zdravăn sub control", a subliniat fostul şef al statului. Cît priveşte DNA, el a spus  că "instrumentul nu este punerea DNA sub control parlamentar, ci legea răspunderii magistraţilor", a susţinut Băsescu, conform mediafax.ro. În opinia sa,  adoptarea acestei legi ar însemna încetarea multor cazuri de abuz.

Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut public preşedintelui Iohannis să verifice dacă afirmaţiile lui Băsescu, predecesorul său, că România este un stat mafiot sunt reale, şi dacă da, să-şi asume responsabilitatea demiterii şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi şi a prim-adjunctului SRI, Florian Coldea.

În replică, Iohannis a transmis că în România, statul de drept este funcţional, iar declaraţiile unor persoane puse sub învinuire sau trimise în judecată care contestă acest lucru sunt lipsite de credibilitate.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră