Hai să stăm bară la bară pe „Podul Prieteniei“! Frontiera Giurgiu-Ruse, blocată de cozi kilometrice

10 Aug 2015
Hai să stăm bară la bară pe „Podul Prieteniei“! Frontiera Giurgiu-Ruse, blocată de cozi kilometrice
Coada de tiruri de la frontiera Giurgiu-Ruse s-a mai redus în această dimineaţă la aproximativ doi kilometri, după ce pe timpul nopții de duminică spre luni a fost în lungime de aproape opt kilometri și ajungea până în dreptul localității Frătești. 

„La Podul Prieteniei se desfășoară lucrări de reabilitare, motiv pentru care se circulă pe o singură bandă și în sistem semaforizat și în aceste condiții timpul de așteptare pentru control pentru o mașină este de aproximativ șapte minute. Pe timpul nopții coada a fost până aproape de localitatea Frătești, iar acum se întinde doar în zona punctului de frontieră până la prima benzinărie', a declarat  pentru agerpres.ro, purtătorul de cuvânt al ITPF Giurgiu, Bogdan Coman. Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Giurgiu au luat măsuri pentru fluidizarea traficului.

Din luna aprilie, de când au demarat lucrările de reabilitare a Podului Prieteniei între Giurgiu și Ruse, aproape săptămânal au fost semnalate cozi la frontieră, cea mai lungă coadă de tiruri fiind de aproximativ 12 kilometri. Lucrările de reabilitare sunt programate a se desfășura până la finalul acestui an.


Reamintim că site-ul mariustuca.ro îşi informa ieri cititorii că poliția de frontieră bulgară a început o serie de controale amănunțite la toate categoriile de autovehicule, anunță Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi din România. Verificările suplimentare, la care se adaugă și lucrările de reabilitare la podul peste Dunăre de la Giurgiu, unde se circulă alternativ pe o singură bandă, fac ca timpul de trecere în țara vecină să crească semnificativ, anunță CNADNR.

Cei de la drumuri le remomandă turiștilor care intenționează să pornească spre Bulgaria sau Grecia să folosească și celelalte puncte de trecere a frontierei:

– Calafat (rutier)

– Bechet (trecere cu bacul)

– Zimnicea (trecere cu bacul)

– Călărași (trecere cu bacul)

– Negru Vodă (rutier)

– Vama Veche (rutier).

Cei care pornesc la drum pot cere informaţii suplimentare la Dispeceratul CNADNR, la numerele de telefon 021/264.33.33 și 021/9360, sau pot accesa pagina de internet a companiei de drumuri.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră